Er alt mulig med Drillo ?

drilo1

Entusiasmen er tilbake i opinionen, visstnok ? Kan Drillo mane fram innsatsvilje, hell, killer-instinkt og systemdisiplin igjen ? Vi skal møte Tyskland til dyst. Kanskje en fotball-nasjon blandt de topp 5 i verden. Ingen – overhodet ingen – i Tyskland forventer annet enn seier. Egentlig meldes det fra Tyskland at kampen faktisk ikke får store oppmerksomheten, og de få notisene som får oppslag, kun handler om defensiviteten i den norske spillestilen. Vil det være mulig å få frem Drillo-Magien ?

Disiplin og lojalitet til en spillestil er avgjørende. Jeg tror det vil være mulig, om spillerne finner det fornuftig å lytte, følge(slavisk) og forstå hvorfor Drillo vil spille slik han sier. Det vil også hjelpe om de prisetter seier mer enn pent spill. Den idiotiske diskusjonen om spillestil, vil nok snart blusse opp igjen. Under Drillos siste storhetstid, var det faktisk ikke nok å vinne – vi skulle vinne «pent». Er det mulig å være så tjukk i huet. Når vi så skifter litt trenere og spiller litt «penere» enn før, og i tillegg taper – jada, er det noe annet som er gærnt. Treneren sin feil da, må vite. Jeg er enig i at en trener kan bety mye – både i positiv og negativ forstand. Men han spiller ikke. Og ikke lager han mål. Han kan motivere. Han kan strukturere. Og han kan organisere, skape forståelse, innsikt og lojalitet. Men han spiller ikke.

Det er kanskje på tide å innse at vi er en ski-nasjon. Vi har ikke sol 350 dager i året, vi har ikke gressmatter, mennesker, fotballkultur, strand og en oppvekst bestående av å kunne spille fotball all ledig tid utenom å spise og sove. Det har de andre steder. Og da kaller de det Samba-fotball.

Drillo er forutsigbar. Og det er ikke alltid positivt. Den dagen de nasjonene med de beste fotballspillerne, spiller slik Drillo prediker, da faller vi gjennom fullstendig.  Og for å repetere dette vi har hørt mange ganger før:

1. Godt organisert bakover både i forsvar og midtbane

2. Langpasning mot organisert forsvar

3. Break-down når motstanderne er på vei fremover.

Jada – jeg er sterk i troen. Sterk fordi jeg tror på organisering. Og at overbevisning ofte kan forårsake  gigantiske vitamin-innsprøytninger hos mennesker som skal prestere.

Men hvilke kvaliteter har vi i dagens lag tro ?

Vi har mange rike fotballspillere som har spilt fotball i store ligaer(riktignok ikke på a-laget hele tiden) – Vi har keepere(riktignok ingen gode, men de har stått i mål en stund) – Vi har en Bratseth-forsvarer i Hangeland – Vi har mange som kan sparke en ball(men langpasnings-kvaliteten er det vel et stykke igjen til Beckham) – Vi har Aarøy som kan bruke hodet(høy nok iallefall) – Vi har ingen Leo(iallefall ingen som vil løpe nok til å bli sååååå svette da – tenk på lukta lissom – synes jeg ser hu kjerringa fra Blackburn), og vi har heldigvis ingen MINI.

Jeg tror jaggu dette går veien jeg. Det er i sum mer positivt enn negativt. Det eneste som kan slå feil, er egentlig om Thomas Myhre blir målmann. Fri og bevare oss vel om så skulle skje. (fy, det var ikke pent sagt)

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s