Hva synker og hva stiger ?

oslobors_fall_21627f

Hjelp…løp og selg ! Børsen synker ! Eller stiger ? Nå er rentene lave(de kjekke små tallene med det rarte tegnet bak (%). Lavere enn på lenge. La oss bare låne mer, det blir sikkert billigere ? Bensinprisen stiger(nei, det var jo igår) eller synker. Kr.9,50 for en liter bensin er jo greit ? Det kommer jaggu an på hvor god hukommelse man har. For 6 måneder siden var prisen kr. 12, -pr. liter.  Nå har kirken begynt å blande seg inn i dette i tillegg. De føler seg forpliktet til å si fra at miljøvern og oljeleting ikke er forenelig. Godt ! Så vet vi det. Strømprisene synker nå. Hvor har alt vannet kommet fra ? Eller får vi ikke lenger solgt all den strømmen vi solgte til utlandet for en billig penge ifjor ? Kanskje de nå heller vil fyre med noe som er rimeligere(og som sikkert  soter og forurenser dobbelt så mye). Noen verdier på Oslo Børs går opp 40% idag – og ingen forstår hvorfor. Noen blir jo overrasket av at ting er uforutsette, selv idag og i disse tider. Hvorfor er det finanskrise ? Man kunne bli svimmel av å lese alle disse besserwisserne som vet alt om alt mulig hele tiden. Hvordan kan de vite ? Og at de tør, spesielt med tanke på at de bommer ganske ofte. Sør-Hålogaland bispedømme sier på den norske Kirkes egen nettside at om Norge skal arbeide for en mer rettferdig klima-avtale internasjonalt, kan vi ikke samtidig øke utslippene fra petroleumsvirksomheten. De ber om en «tenkepause» på 10år  i oljeletingen(http://www.hegnar.no/bors/article360235.ece).

Jeg er ikke uenig – skjønner bare ikke at dette plutselig er blitt kirkens banehalvdel. Hvorfor driver ikke bispedømmene med det de skal drive med(noe kirkelige frelse-greier, samt å ha en stille time for noen få mennesker på søndagene). JA, miljøvern er viktig. JA, vi må ha en rød tråd i det vi driver med. Vi kan ikke ta med den ene hånden, og gi med den andre – samtidig. JA, vi bør ha en debatt om dette. Men det må vi med mange ting. Ikke bare miljøvern. Hva med de gamle, hva med sykehusene, hva med politiet, hva med ditt og hva med datt.

Det jeg egentlig irriterer meg over i denne artikkelen, er ikke det faktum at ting svinger. Heller ikke at mange blander seg opp i saker de ikke bør drive med. Heller ikke den Norske Kirke – må gudene forby !

Det jeg irriterer meg over er denne trangen til å tro at man bør og kan påvirke og mene noe om alt mulig – uten at man feier for egen dør. Finans-eksperter sier med den ene dagen at det hele kommer til å gå ordentlig galt i stakkars Norge, mens når utdypningen kommer uken etter – vil det faktisk komme til å bli bedre for nestne 70% av befolkningen ??. Vi får vite at oljeprisen må ned fordi ellers får man ikke solgt oljen i USA. Da synker også oljeprisen i Norge. Uken etter er dette et kjempeproblem. Hvorfor ? Jo, fordi da kjører vi mer bil ? Tror jeg ikke noe på – jeg tror ikke vi i Norge kjører særlig mye mindre om bensinen koster kr. 15, – pr. liter. Småbarnforeldre, folk som trenger bilen til og fra jobb – de kjører ikke fordi det er morsomt. De kjører fordi de må og fordi alternativene i dette landet er hårreisende dårlig(tog, buss).

Kirke føler at naturvern er noe de må si noe om. Hva de homofile, hva med de kvinnelige prestene – hva med alt det surret kirken nå har drevet med de siste årene. Kanskje en idè å heller bruke ressursene på å gjøre noe med dette ?

Heeeeerlig å få skrevet ut litt frustrasjon ! Håper ikke dere ble frustrerte av å lese det.

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s