Kort MC-nostalgi

triumph-thunderbird-1953cb750-four-1975-k-smCB 750 – fra 1975. Dette må være noe av det peneste laget på to hjul. Til og med jeg husker at den var tøff på 70-tallet. Da var tanken oransje, ellers helt lik. Det var en fantastisk maskin med en lyd av en annen verden. Naken med klassiske instrumenter og stor hovedlykt. Ikke noe dill, bare ren nytelse.

En K1 fra 1971 står på Finn.no idag – salgssum kr. 120.000,-.  Hva får du egentlig for en slik sum. Rent motorsykkelmessig får man fantastiske kjøreegenskaper, ABS-bremser og ny teknologi. Men sjarm ?

En Triumph Thunderbird fra 1953. Heller ikke å forakte, men da snakker vi restaurering, skruing, hente deler fra fjern og nær(helst fjern tenker jeg). Disse syklene er det ikke mange av. De er det vi kaller rene klassikere, som det kanskje finnes 5 stykker av i hele Skandinavia.  På Finn.no i Norge finnes ingen slike pr. dags dato. På Ebay vil det være mulig, men det er neppe å anbefale om du ikke er en ihuga entusiast. Hvor langt kan du kjøre med denne ? Jeg vil ikke anbefale en 100-mils tur.  Men sjarm ?

Disse gamle nostalgikerne, vil være en prøvelse for de fleste å kjøre – iallefall om man planlegger å ta turen til jobben om sommeren eller kveldsturer – hvor 10 mil går unna på normale sykler. Her vil man nok få vondt både her og der – spesielt bak. Men som en klassisker til å kjøre på butikken med en varm sommerdag med bare hjelm og t-skjorte – ja, da får du det ikke tøffere enn dette.

amc-500-cc-parallell-twin

 

 

 

xc650-yamaha

triumph-t100ss-19641

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s