Yomiuri Shimbun-verdens største avis skriver ikke om «Ungkaren»

 

japan20081

Verdens største avis heter Yomiuri Shimbun har journalister som kjører med privatsjåfør, avisen har 4 helikopter og tre fly til disposisjon til enhver tid. De eier også Japans mest profesjonelle baseball-lag, Yomiuri Giants – grunnlagt i 1934.  Avisen har egen fornøyelsespark som heter Yomiuriland, eget symfoniorkester og egen kunstavdeling med bilder fra Renoir og Van Gogh. Ingen aviser i verden spiller så stor rolle og har såpass innflytelse i eget land. De utgir 13,6 millioner aviser daglig fordelt på morgen og ettermiddagsversjoner, samt en 30.000 daglige aviser på engelsk.  Avisen er større enn de 17. største avisene i Amerika – tilsammen. Den rekker over 38% av Japans 34 millioner husholdninger. De har 436 avisbyråer i Japan og 28 i resten av verden og har over 3000 ansatte.

Det som er interessant – er en slik avis skriver om ?

Her i Norge topper Dagbladet dagens dummeste innslag – hvor de plukker opp deler av Trine Grungs blogg og setter den i avisen. Trine klager på at «Ungkaren»-programmet og paret, får for mye oppmerksomhet i media. Slett ikke uenig. Hele programmet er ikke verdt å bruke tid på, spør du meg.

Det er mye mer interessant å se på hva de store gjør – hvordan prioriterer de nyhetene de gir ut ?

Det som er riktig så fantastisk, som jeg må innrømme jeg fant ut idet jeg skrev disse ordene er følgende(tid for en liten innrømmelse – sikkert bare meg i hele verden som ikke visste dette eller ? )Man kan få oversatt alle utenlandske aviser -ved å trykke på «Oversett» – se under. Jeg søker på Google, får opp «Dayly Yomiuri Online(The Daily Yomiuri) og like under der – sjekk: (Oversett denne siden). Og jeg kan love det virker !!!  Det sitter sikkert masse japanere og bare venter til du skal trykke på knappen. Så setter de igang. De bruker ca. 30 sekunder på hele avisen !!! Godt gjort !

 Hva bruker så The Daily Yomiuri Online dagen på:

 • En epistel om G-7 landene og deres oppførsel
 • Barack Obama har autorisert distribusjon av ytterligere 2 stridende brigader til Afganistan
 • Japanske ministre skal til DC og snakke med Barack neste uke
 • Shinginko krever 11 milliarder av tidligere ansatt.

Hva satte så VG på sin førsteside – VG-Nett.no idag ?

 • Hjemmeran blir vanligere i Norge
 • 5 pils i uke = halvert fruktbarhet
 • Filmbransjen krever millioner etter sex-kobling

Hva satte Aftenposten på agenden idag(Aftenposten.no)

 • Pakistan innfører sharialov og stenger jenteskoler
 • Biggs – den gamle togrøveren blir fri til sommeren
 • Slik takler du jobb-konflikter

Hva gjør Klassekampen idag tro ?

 • Media tar ikke hensyn nok til industrikrisa
 • Usa presser Pakistan
 • Ansatte vil ha styringen i NAV

 Kanskje ikke så mye forskjell å spore – dog tror jeg ikke alt er nyheter. Mye er rent fyll og har ingen nyhetsverdi i det hele tatt. Finnes det ikke nyheter, så skap noen ! VG, Dagbladet og forsåvidt Aftenposten – har mye rart som pr. definisjon neppe kan kalle interessant for andre enn spesielt interesserte(og de kan jo slå opp på google.no) Klassekampen har dypere jounalistikk i sine artikler. Hva Japanerne egentlig er opptatt av er ikke godt å si. 

Etter min mening bør det være en forskjell mellom en avis og et ukeblad. Aviser skal skrive om nyheter, eller skal de ikke det ? Den frie presse har vært diskutert i en årrekke. Før var det om å gjøre å være en avis, for da fikk man støtte fra Staten. Artikkelen idag om relativt ukjente Trine Grung`s private bloggeri om et TV-program nesten ingen ser – er ikke nyheter. Det er sladder og hører ikke hjemme hverken i Dagbladet eller andre som våger å kalle seg en avis.

Ta sats nå Dagbladet og tenk på hvorfor opplagene går ned ….sett dere ned og tenk på det en stund ! Kan hende dere kommer på noen gode ideèr.

  

 

Søkeresultater
 1. DAILY YOMIURI ONLINE (The Daily Yomiuri)

   – [ Oversett denne siden ]

  (Pool photo/The Yomiuri Shimbun). Finance Minister Shoichi Nakagawa submitted a letter of resignation to Prime Minister Taro Aso on Tuesday evening,
  www.yomiuri.co.jp/dy/ – 35k – I hurtigbufferLignende sider
  Flere resultater fra yomiuri.co.jp »
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s