Stakkars Saab og Storberget

  •  Storberget/Hijab

Idag smalt bomben(eller kinaputten) og  Storberget måtte på banen å innrømme at han ikke visste at hans egen stats-sekretær hadde opplyst pressen om at han godt kunne godta Hijab i politiet. Påstander om dårlig håndverk, en statsministeren som foretar feber-redninger i både nord og sør om dagen, og alle forståeseg-påere i hele NORGE er på banen. Og vi bruker ubegripelig lang tid på dette. Igjen denne Hijab saken. De skal nå legge saken dø(hvilket de skulle gjort for lenge siden), og håpe at den forsvinner i all stillhet inn i glemselen.

Det gjør den selvfølgelig ikke. Hagen er nå på banen – saken trekker bedre enn fluepapir, alle som nå kan se sitt snitt til å ramme godt og innstendig før valget, benytter sjansen hemningsløst.  Spørsmålet Hagen stiller på forsiden av Aftenposten idag, er om Storberget løy idag, eller om han løy mellom den 4. og den 6. februar. Da hevder Hagen Storberget gav uttrykk for at han hadde bestemt seg, mens han nå sier at han på det tidspunktet ikke hadde konkludert endelig. Også Erna e r på banen – «vi trenger en annen justisminister!, Hareide påpeker at dette er «dårlig politisk håndverk» og avslutningsvis Siv Jensen med «en politisk farse»!

I mitt hode tenker jeg: Spørsmål  1) Sa Storberget at han – mellom den 4. og 6. februar – hadde besluttet at Hijab skulle godkjennes som hodeplagg i politiet ? Spørsmål 2) Om så er tilfellet, når og hvordan sa han det ? (Kunne det misforståes eller var det helt tydelig ?) Spørsmål 3) Er saken så viktig at vi nå skal bruke enda mer politiker-energi/tid og penger på denne saken ?

Dette er enkle spørsmål som sikkert vi gi flere svar. At Storberget har gjort en aldri så liten bommert i denne saken, er vel utvilsomt – men er den viktig nok til at vi skal orke å prate mer om den ? Presset på Storberget er stort nok. Han kommer neppe til å gå av. Han har garantert lært at dette gjør han neppe en gang til. Stakkars Storberget !

  • Saab/Opel

I den ene avisen idag, står Saab på konkursens rand. Rykter om at Opel skal overta florerer og jeg tenker håpene for alle de ansatte stiger og synker i takt med hva som skrives. Opel trenger 30 milliarder for å ikke selv gå helt på rumpa, samtidig som Tingrettten i Vænersborg har innvilget Saabs søknad om gjeldsforhandlinger.  Det blogges  over det ganske land om at Norge burde kjøpe seg et bilmerke.

I mitt hode tenker jeg:

Hva i all verden skal vi med det ? Er det blitt slik at Norge er det landet som skal kjøpe og betale for alt som ikke fungerer og trenger reddes ? Saab-konsernet har ikke tjent penger på flere år. Jeg tviler på at det vil være økonomisk forsvarlig å bygge om hele produksjonen til Saab for å lage alternative «Think»-biler. Tenk deg en norsk SAAB som er ombygget for 30 milliarder kroner som går på gjødsel, lukter møkk der det normalt sett kommer ut eksos, går i max 50 km i timen, oppnår maks 24.000 i avgiftslette fra staten, har plass til 1 person + ei bittelita veske, er laget av et matrial like sterkt som marsipan og som det ikke finnes forhandlere til i hele landet. Ja, det tenker jeg nok går så det griner i Norge, – ikke minst i utlandet. Der vil dem helt sikkert ha slike biler. Om 15 år.

Stakkars Saab, stakkars mangeårige tradisjoner som slettes. Stakkars alle de ansatte som har jobbet så lenge hos Saab. Måtte det gå dere alle vel.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s