Martines blodpenger ?

MARTINES BLODPENGER ? Shaher Abdulhak er en forretningsmann fra Jemen – født i 1938. Han grunnla Shaher Trading i 1963 og driver innen olje, mineralvann, turisme og eiendommer. Historien hans er lang, var blandt annet involvert i  avtalen for å hjelpe falashajødene fra Etiopia til Israel i 1960-årene, samt var en viktig medspiller i å etablere grenseavtalen mellom Jemen og Saudi-Arabia(fikk millioner av Saudierne for jobben). Han er trolig en av de rikeste i Jemen og er kjent som sukkerkongen, samt at han har stor innflytelse politisk. Det personlige vennskapet med president Ali Abdullah Saleh, har allikevel gjort ham mediesky og han gir aldri intervjuer.

Hans sønn Farouk er derimot mer kjent. I mars 2008 ble Shaher Abdulhak motvillig et objekt for medias undersøkelser da hans sønn forsvant i forbindelse med en drapsak i London. Den 23 år gamle norske studenten Martine Vik Magnussen, ble funnet død i en haug med søppel i kjelleren på Farouks hus.  Forouk forsvant og det rapporteres at han oppholder seg i Jemen – hvor det er grunnlovsstridig å utlevere mennesker. Det finnes heller ingen av om slikt med United Kingdom.

VG Nett melder idag at milliardæren har sendt en forespørsel via sine advokater til Martine Vik Magnussens far – for å få istand et møte.  Her er brevet:

blodbrevet

 Flere spekulerer i hva årsaken kan være til et slikt bred.

Advokat Kjell Holden mener at et tilbud om blodpenger kan være bakgrunnen for at Shaher Abdulhak ville møte Odd Petter Magnussen.

– Det var i realiteten kun to alternativer for en løsning: At faren til Farouk medvirket til en utlevering, eller at det ble betalt en sum med penger til Martines familie, sier Holden til VG.

Et annet moment:

Skulle Farouk bli stilt for retten i Jemen og bli dømt, vil han dømmes til døden. Derfor vegrer også myndighetene i Storbritania seg for å gjøre dette. Utlevering fra Jemen er i henhold til myndighetene der, helt uaktuelt.

Hvorfor foreslår Shaher Abdulhak et møte ?

Til og med i Jemen må det være åpenbart at kulturforskjellene mellom Jemen og Norge/Storbritannia, gjør det umulig å bli «enige» om en økonomisk kompensasjon. Det vil i tillegg heller ikke være mulig for Martine`s far å kunne droppe saken, slik at Farouk på noen måte kan unnslippe en fremtidig tiltale. En kompensasjon kan teoretisk sett gis de etterlatte etter Martine, men da må det skje på bakgrunn av helt andre årsaker enn at Farouk skal slippe straff eller noen skal «glemme» saken.

Det kan også være flere årsaker til ønsket om å få gjennomført et møte, nemlig ren omtanke fra Shaher`s side. Det er ikke utenkelig at han kan sette seg inn i situasjonen til foreldrene og ønsker å være støttende i saken. Dette til tross for at det er hans sønn som er ettersøkt for drapet. Politiet i Storbritannia er rimelig sikre på at Farouk står bak drapet, men det skal være sagt at mannen ennå ikke er dømt for drapet.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s