Nå er sola kommen…til Lier

vinterbilder-005

  

Nå er sola kommet til Lier. Det føles som påskeferie når gradestokken står akkurat mellom pluss og minus. Fremdeles står juletreet ute i hagen med juletrebelysningen som sluttet å virke lille julaften 2008. Det er over 1 meter snø, det har vært kaldt, nesten -20 grader – men idag skinner solen. Det drypper fra store snømasser på takene, sildrer i vann fra takrenner. Til og med bilen kjenner man igjen. Ingen skraping – bare smelt, smelt og atter smelt.

La det nå endelig bli vår igjen – la det begynne å vokse i jorda og la det bli grønt. Snø og vinter er vi ikke skapt for. La det bli slik at snø er noe vi oppsøker, ikke noe som oppsøker oss.

 

 

vinterbilder-006

Bildene er tatt på Meren i Lier Kommune i Buskerud idag 22.02.09 med Powershot Pro 1 kamera

Motivet er utendørs juletreet fremdeles med lysene på – de lysene som ikke lenger virket så beleilig lille julaften 2008, etter mye slik for å hugge det, montere det, koble det og glede seg over det. Treet står der like standhaftig som når det ble satt ned i hullet, der tørkestativet normalt sett har sitt bosted utenom vintersesongen.

Bilde nr. 2 er samme sted, mot bryggerhuset(helt sikkert over 100 år gammelt) med snøfreser merker oppover veggene, og man kan såvidt skimte husken som er festet i det største treet like ved siden av. Om en dag eller to, vil det nok rase ned flere hundre kilo tung snø fra både dette taket og det fleste andre på Meren.

 

 

 

 

aking-jan-2009-012

 

Slik så det ut igår, det snødde som om det skulle være noe galt med været. 10-15 cm snø på noen timer. Idag skal snø-helvete få igjen, tenker jeg ! Håper haugene blir til sildrende vann og snømannen kalle får skjelvinger på ryggen. Akkurat idag er det faktisk ypperlig å lage snømann og jeg sitter musestille i frykt for at 5-åringen skal komme på ideèn.

 

 

 

 

 

sommer200520036

  

 

Hva er det vi alle savner nå ?

Sol, sommer, bading, blomster, spire, barføtt, brunfarge, solbrent, fisking, motorsykkelkjøring, shorts, joggesko, T-skjorte, plenklipping, hagearbeid, sykling, graving i jorda, Plantasjen, ferie, lange lyse kvelder, grilling, sommerøl, reker på terassen, utemøbler, maling, ripsbær, epletrær, hekk, traktor, jorder, 4-hjuling, solstoler, hageputer, hengekøye, badminton, ballspill, hester,  bilvask, is, 17.mai, fellesferie.

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s