På tide å bli voksen, Siv !

siv-jensenHistorien om Siv – snart kommer nok boken. Om den fremgangsrike etterfølgeren etter – først Anders Lange, så Karl Ivar Hagen. Om partiet, om visjonene og om handlingskraften til det eneste og største partiet i Norges-historien som aldri kom til makten. Jo mer jeg leser om Fremskrittspartien, jo verre blir det. Partiet som bruker penger og løser alle problemene i media, men aldri i virkeligheten. Partiet med mer indre feider og uenighet, enn alle andre partier til sammen.  Jeg er forferdet over Siv Jensens siste utspill – innholdet og sannhetsgehalten i utsagnene hennes diskuteres daglig, årsakene til at hun gjør det – er fremdeles uvisst. Måten hun gjør det på, er helt forkastelig.

Om vi tar det ene før det andre:

Saken: Siv Jensen hevder å ha 11 såkalte beviser for «snik-islamisering» i Norge. På Frp hjemmeside er det lagt ut 11 såkalte beviser for at Norge er i ferd med å bli islamisert – hvilket i følge Frp er farlig og må ropes varsku for.

Innholdet og sannhetsgehalten: Det er åpenbart at dette er synsing fra Siv Jensens og Frp side. Dette er ikke faktabasert informasjon. Mange av de 11 punktene er ikke engang innført, mange er foreslått av enkeltrepresentanter fra forskjellige partier. Kun 2 av de 11 kravene har faktisk får noen form for støtte. Dette medgir også Frp, men sier allikevel at det må ropes et varsku – Hvorfor det ?

Amundsen i Frp ordlegger seg slik: Mange av disse kravene er i ferd med å bli innført, uten noen offentlig debatt. I de tilfellene vi har fått debatt om disse kravene, er det ingen tvil om hva folk flest i Norge mener. Vi ønsker derfor å få fram dette i lyset. Folk flest ? Er dette fakta eller synsing ?

Årsaken til at Frp gjør dette ?

Min mening er at dette skyldes 2 ting. Den ene er at Frp faktisk må finne noen saker å fremme seg på. Finanskrisen gir de Rød/Grønne fremgang, tiltross for pinlige Hijab-saker m.m. Den beste måten for Frp å gjøre dette på, er gjennom fremmedgjøring og mistenkeliggjøring gjennom å rope varsko for noe som sannsynligvis ikke er reellt overhodet. Det er faktisk grunn til å stille seg spørsmål om sannheten i at Norge nå islamifiseres og hva Frp legger i dette.  Det andre er å gjøre det motsatte av de fleste andre. Å skille seg ut i blandt politiske partier som blir likere og likere, kan være en stemme-sanker av betydning.

Måten dette kommuniseres på ?

At de andre partiene kun er ute for å vise forståelse, synes Frp er feil. Nå er det på tide å sette ned foten. Å sette ned foten for forslag som:

1. I 2005 foreslo Saera Kahn innvandrere skulle få egen eldreomsorg som var tilpasset deres kultur. Dette kunne bety egne muslimske avdelinger på sykehjemmene.

2.  Yousef Gilani foreslo i 2002 at muslimske fanger måtte få halal-mat i norske fengsler – altså mat tilberedt på muslimsk vis.

3. Akhtar Shaundy foreslo i 2005 at muslimer kunne få fri for å feire sine høytidsdager

4. Sykehuset i Kristiansand måtte fjerne bildet av en gris på barneklinikken ved sykhuset, etter påtrykk fra flere muslimer

5. Bønnerom på arbeidsplassen på arbeidsplassen.

er for meg nesten komisk. Som sagt er kun 2 av de totalt 11 forslagenev gjennomført. Å blandet inn at Sykehuset måtte fjerne et bilde av en gris, er totalt meningsløst. Dette har ikke noe med saken å gjøre(er dette en snik-innføring av punkter på en allerede tynn liste av argumenter?). Mange av forslagene er ikke gjennomførbare, det er ikke sikkert de engang blir forsøkt gjennomført. En annen dimensjon, er at vi faktisk kan vise forståelse for at noen vil ha gjennomført slike saker. Ikke dermed sagt at det blir slik, og slett ikke sikkert at dette er noen form for islamisering av samfunnet Norge som er til skade for noe som helst.

Hva gjør dette såkalte «sette ned foten» – budskapet med forståelsen i samfunnet  ? Er dette produktivt, er det konstruktiv debatt, eller bare fyrer det under for holdninger det allerede jobbes intenst med for å få endret. Holdninger er viktig – i fremtiden mye viktigere enn det har vært – nettopp fordi vi må unngå å gjøre de samme tabbene vi har gjort historisk. Vi  bor sammen, enten vi vil eller ikke og da må vi legge et grunnlag for et langt bedre samhold enn hva en slik form for kommunikasjon idag bidrar til.

Jeg synes det snart må skje noe med Frp. Et så stort parti som representerer såpass mange velgere bør på et tidspunkt holde seg for god for å fremme slike ting. En viss seriøsitet må kunne forventes – nettopp fordi de også skal stå frem med gode holdninger, både etiske og moralske – overfor sine velgere og øvrige beboere i Norge.

 

 

 

 

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til På tide å bli voksen, Siv !

 1. pkunzip sier:

  FRP var helt klart inne på noe idag. Fikk nesten hjerteklapp da jeg så tittelen på nyhetsartikkelen om Avvikling av Lånekassen.
  http://www.petealmighty.com/?p=290

  Her kan du forresten også bryne deg på dagens FRP-inspirerte gåte!
  http://www.petealmighty.com/?p=295
  …lagd’n sjæl og ganske fornøyd 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s