Hurra, nå tar staten snart over alt !

 Forsøk å se u_olje_oljeplattform_901187ttviklingen på disse overskriftene:

 

 

 

 

 AIG setter verdensrekord i underskudd – Minus 430 milliarder siste kvartal(3 måneder)

Tromsdal-offer selger luksus-villa

Globalt børsras

Oljeprisen stuper

Flybransjen taper 57 milliarder

Grusom dag på Oslo Børs

Iskaldt klima på Wall Street

Svenske kroner setter ny bunnrekord

Boligmarkedet tar av !

Det meste går i rett i bøtta med dunder og brak – verdensøkonomien sliter på mange fronter. Markedet lokker fram svindlere og forsøk på kjappe penger. Børser over hele verden er preget av vår – ja, akkurat – vår(jeg og du og naboen) vilje og evne til å bruke penger. De store pengene er ute blandt forbrukerne – dog er de spredt på så mange. Ja, så mange som er så uforutsigbare, sigrompa, lite forståelsesfulle og kravstore både med hensyn til jobb og lønn. Hele verden er avhengig av seg selv – det er et paradoks. Allikevel øker boligprisene med 1,95 fra januar til februar. Enebolig steg med 1,1%, delte boliger med 3,4% og leiligheter med 3,1%. Det ble solgt nesten like mange boliger i februar 2009 i forhold til 2008. Hvorfor det ? Som jeg har skrevet om før – rentene synker, det er billigere å låne penger – folk tror de kan betjene en eventuell rentestigning som måtte komme, de tror de beholder jobben og har sikre inntekter fremover. Mange har penger allerede, og ser at boligprisene på lang sikt kan gi god avkastning på pengene.

Hva skjer egentlig fremover – Statsminister Stoltenberg står frem idag og påpeker at krisen bare blir verre og verre. Det er tidligere anslått en ledighet på 4% – dette blir nok hakket dårligere. Nå skal krisepakkene iverksettes og omgjøres til arbeidsplasser gjennom Statsbygg, Jernbaneverket, Enova, Innovasjon Norge og NAV.

Skal vi spå i glasskula, kan man lene seg på spådommene om at alle bankene ryker og staten overtar disse iløpet av ett års tid. Vi får da en statssubsidiert bank å forholde oss til – hvor staten bestemmer både inn- og utlånsrenten til banken. Alt vil hete Statsbanken og man vil få kombinerte tjenester på ett og samme sted. Hent uføretrygden din i skranke 1, og sett pengene på sparekontoen i skranke 2. Vi vil få de samme tilstandene som i Husbanken og Statens Lånekasse, og det kan jo hende vi slipper å betale hverken renter eller avdrag når vi ikke har jobb.

Tenk hvor praktisk det blir når staten overtar alt – hvorfor ikke selge bilene til staten også – med veiavgift, miljøavgift, bomavgift, bensinavgift, moms og importavgift, så kan jo forsåvidt staten bare overta bilen, så leier vi den for 2,812, – pr. måned(men da må service og dekk være inkludert). Kjempeforslag – om du kommer fra det gamle Sovjet.

 

 

 

 

 

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s