Norsk musikk et steg nærmere døden ?

MySpace legger ned i Norge

http://www.dagbladet.no/2009/03/05/kultur/musikk/tekno/myspace/5156064/

(Dagbladet.no): Verdens viktigste musikknettsted, erklærte vi i Dagbladet.no allerede i 2005, og siden da har medlemsmassen på MySpace mangedoblet seg.  I overkant av 30 000 norske artister og band er i dag registrert på siden. Derfor opprettet MySpace for halvannet år siden et eget norsk kontor. Dette legges nå ned. Som så ofte ellers for tida er det finanskrisen som har skylda.

Frykter drukning
– Dette er veldig dumt for norsk musikk. De siste årene har vi hjulpet mange artister og band et stykke på vei, både i forhold til en norsk og en internasjonal karriere, sier avtoppende sjef Kristoffer Kinden Endresen. MySpace har hatt mellom 40 og 50 forhåndslyttinger på nye plater til norske artister. I tillegg har norske band blitt profilert på internasjonale MySpace-sider.

Nedleggelsen er den av en internasjonal omstrukturering, der mindre kontorer legges ned til fordel for en større sentralisering. Kinden Endresen frykter at dette øker risikoen for at norske artister drukner i mengden. – Vi kjenner det norske markedet godt, og har profilert artister lenge før de ble kjent. Nå må derimot de norske artistene og plateselskapene forholde seg til et hovedkontor i utlandet som ikke nødvendigvis har denne kunnskapen, sier Kinden Endresen.

– Kjempetrist
Han nevner Ingrid Olava og John Olav Nilsen og gjengen som eksempler på band MySpace Norge har trukket fram og profilert før de ble kjent og omtalt i mainstream-mediene.

MySpace vil fortsatt ha en norskspråklig utgave, men hvordan dette skal organiseres er foreløpig ikke avklart.

Jarle Savio i plateselskapet EMI har flere ganger samarbeidet med MySpace om forhåndslytting og promotering av norske band.
– Nedleggelsen er kjempetrist. Samarbeidet har fungert veldig, veldig bra, de har gjort en veldig god jobb for norske artister, og vi har kunnet tilby et stort publikum tilgang på vårt materiale. Dette kan bli langt mer vanskelig nå, sier Savio til Dagbladet.no.

Ennå vites ikke om Myspace faktisk forsvinner, eller om det bare reorganiseres. Forsvinner den helt, vil dette muligens bety at terskelen for promotering av musikk i Norge blir enda høyere. Hvordan markedsføre musikk ut til det store publikummet uten store plateselskaper, uten platebutikker(nedlasting skjer på nettet) og uten nødvendig finansiering av markedsføringen ?

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Norsk musikk et steg nærmere døden ?

  1. Rolf Gjesdal sier:

    Triste greier. Dette er et viktig verktøy for promotering av ny norsk musikk som (muligens) forsvinner. For uetablerte artister uten de store promobudsjettene er myspace et av stedene der man har mulighet for å bli hørt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s