Lenge leve bokbussen !

bokbuss20forfraBokbussen er en rar oppfinnelse. Like utenfor parkeringsplassen hvor jeg jobber står bokbussen. En møkkete sliten ombygget buss som har sett sine bedre dager, bestående av de vanlige slitte snekrede bokhyllene. Med bøker som er altfor gamle……. og slitne. Til og med bibliotekeren/bussjåføren er litt sliten. Litt lei av å måtte betjene denne 4-hjulte forurensningsbomben som stinker eksos. Den lukter ikke bøker, belesthet eller støvete gamle bokskatter. Og hvorfor er den der ? Kanskje for å bringe ordet ut til folket. Det skrevne ordet som vi alle elsker og er avhengig av for å øke kompetansen og visdommen.

Tar du en google-søk på bokbussen vil du bli overrasket hvor mange som finnes – det eksisterer til og med en Lulesamisk bokbuss ?! Som kjører rundt for Tysfjord Folkebibliotek og sprer sine gamle bøker. Låner folk bøker lenger ? Ikke vet jeg – dog stiller jeg meg uforstående til behovet. I egen familie har vi massevis av netttilgang, medlem i bokklubber og kjøper bøker ved mange anledninger gjennom året. Vi er ferdigskolerte, vi skal ikke sitte på biblioteket og vi trenger ikke mer informasjon enn vi absorberer idag. Dog kan det jo være et poeng, at vesle 5-åringen vår får et godt forhold til våre biblioteker. For vi ønsker jo at han blir en belest, klok og fornuftig ung mann når han vokser opp. Kanskje svaret er ta en tur på bokbussen ? For å bidra til opprettholdelse av disse stinkende, lite velfungerende rullende bokmonstrene ?

Nei, jeg tror ikke det. I distriktene er behovet helt sikkert tilstede. I studentmiljøet i Drammen, med det ordentlige biblioteket like over bruen – tror jeg ikke dette er samfunnsnyttig.

Nå skal det være sagt, at den kombinerte biblioteksmedarbeideren var en hyggelig fyr, som ikke hadde system i bøkene sine i det hele tatt. Men han hadde god tid. Drakk kaffe og klaget litt over slaps og glatte veier. Slo av en prat, var veldig hjelpsom – men hadde ingen av mine 3 forslag til bøker i hyllene. Og dessuten ikke sikker på at de fantes heller.

Lese litt om bakgrunnen til bokbussen i Vestfold:

http://fylkesbiblioteket.vfk.no/default.aspx?sc_itemid={46739104-CF02-419F-9C11-2800C0EDF837}

Eller i Buskerud, om du skulle ha behov for å låne ei bok:

http://www.buskerud.fylkesbibl.no/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=65

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s