Viking – best i verden !

Det e ikkje te å tru ! Viking rett og slett rundspilte Odd. Som ein god supportar e jo Viking best i verden akkurat nå – litt over Liverpool og definitivt bedre enn Strømsgodset(som forsåvidt e det viktigaste !

STAVANGER (VG Nett) (Viking – Odd Grenland 3-0) Her jubler Mame Niang for 1-0-scoringen i seriepremieren mot Odd Grenland. Dermed snudde siddisene den dårlige trenden og satte en stopper for 140 dager uten seier.

– Det betyr mye for oss. Vi har blitt tippet ned. Vanvittig deilig. Treningsuka var veldig bra og gutta har vært gira, sa Vikings assistent-trener Roger Nilsen etter den solide seieren.
Laget fra oljebyen vant ikke en eneste kamp (mot eliteserielag, 1. divisjonslag eller utenlandsk motstand) i oppkjøringen til årets sesong og havnet sist på VG Netts vintertabell.

 

 

 

Sist gang Viking vant, var i seriekampen mot HamKam 26. oktober i fjor, da hedmarkingene ble beseiret med 3-0 på Viking Stadion. Siden den gang har blåtrøyene kun spilt to uavgjorte kamper og tapt fem – med en målforskjell på 4-14.

Men mot Odd Grenland skulle vikingene vise seg fra en helt annen side. Anført av en målhungrig Mame Niang ga ikke siddisene seg før det sto 3-0 på måltavlen, som altså ble slutten på en tung vinter for Uwe Rösler menn.

Niang: – Jeg nyter kampen –

En fantastisk følelse

 

 

viking

 

Dermed sto det 3-0 til Viking etter 20 minutters spill. Bortelaget var imidlertid ikke helt ufarlige framover, og bare stolpen sto i veien for Steffen Hagens hodestøt mot slutten av 1. omgang.

– Punktert etter 20 minutter

Men det ble ingen mål og en tung dag for Dag-Eilev Fagermos

PS! Hjemmepublikummet ville ha Odd Grenlands Mioranda Marcelo utvist da han felte Martin Fillo som kom alene gjennom mot Arni Gautur Arason etter ni minutters spill.

STAVANGER (Dagbladet.no): Viking – Odd Grenland 3-0 (3-0).

I fjor var Viking tippet som den heteste gullkandidaten i de fleste medier. Det favorittstempelet var de aldri i nærheten av å leve opp til.

Etter en sesongoppkjøring uten én eneste seier mot kvalifisert motstand, er det få som har tippet Viking som en seriøs gullkandidat før Tippeligaen 2009 ble sparket i gang.

20 minutter ut i sesongen så Viking ut som en het gullkandidat. Odd hadde fått tre kjappe i sekken på Viking Stadion. Mame Niang x 2, før Ragnvald Soma satte inn 3-0 på straffe. Skiens-laget sleit voldsomt tempomessig.

Etter kampen var tomålsscorer Niang fornøyd, med både seg selv og lagets prestasjoner.

– Vi er et ungt lag, og gir aldri opp, sier den høyreiste senegaleseren til Dagbladet.no – med klar hentydning til de dårlige resultatene i vinter.

– Jeg er glad for å score, det gir meg en fantastisk følelse, fortsetter storscoreren, som nå har seks mål på ti kamper for Viking.

Viking-trener Uwe Rösler var også fornøyd etter nedsablingen av Odd.

– Jeg hadde forventet en seier mot dette Odd-laget, sier den tyske hovedtreneren.

Odd-spillere skuffet
Og mens Viking så ut som en gullkandidat, må nok Odd innfinne seg med å bære stempelet dumpekandidat. Det som ble prestert de første tjue minuttene på Viking Stadion, holder neppe til fornyet kontrakt i Tippeligaen.

En mann som Tommy Svindal Larsen har rutine i massevis, men ble i dag alt for treig. Nyinnkjøpte Simen Brenne fikk heller ingen god debut for Odd, og ble regelrett løpt i senk av fotrappe Viking-spillere.

Det ble den store forskjellen på de to lagene.

Odd-kaptein Morten Fevang, som for dagen spilte midtstopper, var ikke særlig imponert over seg selv og sine egne.

– Når vi sover de første tjue, blir det vanskelig, sier den rutinerte kapteinen.

– Vi slipper inn tre så tidlige mål, da er vi egentlig sjanseløse. Ikke mange kommer til å score fire mål her på Viking Stadion, fortsetter den sympatiske Odd-veteranen.

Det har han nok rett i, selv om Rosenborg nettet fem ganger her for én uke siden.

Sokolowski-debut
Tomasz Sokolowski har fått en trøblete start på sin Viking-karriere. Han har slitt mye med skader etter ankomsten til Viking. Uwe Rösler gamblet ikke med sin nye midtbanejuvel, og Sokolowski måtte derfor ta plass på benken i serieåpningen.

Han skulle likevel få sin debut da han erstattet Birkir Bjarnason de siste fem minuttene.

Viking er nok avhengige av Sokolowski når de skal møte sterkere motstand utover sesongen. Selv om det holdt i massevis mot Odd, må Viking ha bedre pasningsspillere i midtbaneleddet mot antatt sterkere motstandere enn Odd.

Viking var det klart beste laget kampen gjennom, men dømt ut fra de siste 70 minuttene er de ikke en gullkandidat.

Så gjenstår det å se, var Viking så gode de første tjue? Eller var Odd skrekkelig dårlige?

STAVANGER: Han var en av de største på banen, bokstavlig talt, 194 centimeter høye Mame Niang i serieåpningen mot Odd Grenland i Stavanger søndag kveld.

 

 

Spissen var egentlig ikke tiltenkt en plass i førsteelleveren til kveldens oppgjør. Peter Ijeh ble gjennom store deler av vinteren drillet på spissplass, men et unødvendig rødt kort i treingskampen mot Strømsgodset åpnet for Niang

 

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s