Kultur eller parkering i Oslo ?

nasjonalgalleriet

For en entusiasme, for en glød for å beholde….. nasjonalgalleriet ? Hvorfor det ? Kulturskatt, gamle minner, berikelse av hovedstadens kulturliv ? I dont care ! I Oslo er det bare en eneste ting som stresser folk ihjel – og det er mangelene på parkeringsplasser. Jeg foreslår derfor – helt kulturløs og uhøytidelig – PARKERINGSPLASSER !

Aller helst gratis sådanne, gjerne i flere nivåer. Oslo er blandt verdens styggeste hovedsteder allikevel, så det spiller liten rolle.

Lykke til med kampen, kjære kultur-elite ! Det skulle ikke forundre meg at dere vinner til slutt.

 

– Når man gjør så alvorlige grep som å legge ned to av byens museumsikoner, må man ta det mer på alvor, sier Fredrik Torp til Klassekampen.

Arkitekten og debattanten er en av initiativtakerne til aksjonen «Bevar Nasjonalgalleriet!», som ble dannet onsdag. Aksjonistene, med Torp i spissen, vil skaffe 10.000 underskrifter mot den planlagte samlokaliseringen av Museet for samtidskunst, Kunstindustrimuseet og Nasjonalgalleriet på Vestbanetomta, og med den påfølgende nedleggelsen av Nasjonalgalleriet på Tullinløkka.

Tilfeldigheter

Torp var ikke alene om å tenke tanken: Samme dag frontet kunstnerduoen Ingrid Book og Carina Hedén en kunstneraksjon for å beholde Nasjonalgalleriet på Tullinløkka, hvor det har ligget siden første del av bygget sto ferdig i 1881.

Kunstner Ingrid Book forklarer til Klassekampen at det var helt tilfeldig at de to aksjonsgruppene ble dannet samme dag, men at de nå er i ferd med å koordinere arbeidet.

Av Kristian Vårvik, sivilarkitekt

Vår historie. Nasjonalgalleriet er uløselig knyttet til vår korte historie som egen nasjon. Slik sett blir det både historieløst og kulturløst om denne bygningen skal tømmes for det formålet den er bygget for. Nytt museum. Det er overraskende at kulturminister Trond Giske mener beslutningen om å bygge et nytt stort Nasjonalmuseum på Vestbane-tomten var enkel. Bygningen vil bli på 60000 m{+2} og skal romme Museet for samtidskunst, Kunstindustrimuseet og det nåværende Nasjonalgalleriet. Var det det å samle de tre institusjonene i ett enkelt bygningskompleks som var selvfølgelig og naturlig? Var det muligheten for å komme seg ut av uhensiktsmessige gamle bygninger som ble avgjørende? Eller kanskje at kostnadsestimatet viser at et samlet kompleks er rimeligere, 1,1 milliard rimeligere enn en «samlet løsning» på Tullinløkka.

Nasjonalgalleriet må vernes Skriv en kommentar

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: