Exit Andresen

andresenDet viser seg gang på gang at en sterk trener med en ordentlig trenerbakgrunn gjør den beste jobben. På bakgrunn av dette, må vi være varsomme med å begrense inngangen av nye talenter inn i trener-gjerningen. Gjør vi ikke det, utelater vi fremtidige lederemner inn i norsk toppfotball. Andresen er ikke en typisk representant for nye talenter. I utgangspunktet er han litt uspiselig, hvilket også skinner gjennom når man ser på hans popularitet på fotball-banen. Han er rik, kommer fra  bedre strøk i Norge og passer overhodet ikke inn i  Vålerengas historiske trang til slitere og bohem-typer. Nå butter det for Vålerenga, og med den satsningen som hovedstads-fotballen gjør – vil det fremover være spørsmål om 1 kamp av gangen. Vinner ikke Vålerenga nesta kamp, bør det være slutt for Andresen. Dette skyldes egentlig ikke resultater, men hans opprinnelige mulighet til i det hele tatt å lykkes i et så sementert samfunn som  Vålerenga er.

I utgangpunktet tror jeg ikke Andresen hadde mulighet til å lykkes. Årsaken tror jeg skyldes den iboende trangen Vålerenga-klanen har til sine spesielle typer av både trenere og spillere. Vålerenga er en klubb, som elsker typer som Panzer-hager, Iversen og forsåvidt Drillo – typer som er uortedokse og sjarmerende slitere. Andresen er ikke en slik type. Ikke viser han tydelig sin trener-filosofi, ikke har han noe uortedoks og ikke er han sjarmerende. 

Nå kommer mangelen på resultater i tillegg til alt dette. Jeg spår at Andresen – også på bakgrunn av at han har ingenting å tape på å få sparken – iløpet av de 2 neste kampene vil måtte gå. Det vil bli en brudulje av dimensjon, og ny trener vil bli engasjert umiddelbart.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt. Bokmerk permalenken.

2 svar til Exit Andresen

  1. sunde sier:

    Jeg kan se at du bør ha rett. Tiden vil vise.

  2. Jiz sier:

    Om han sparkes etter to kamper vitner det ene og alene om elendig ledelse i VIF, og intet annet. Hvorfor folk skal slenge seg på media sitt sensasjonsjag fatter jeg ikke, det har ingenting med fotball å gjøre. Og at du finner han «litt uspiselig» og at han ikke kommer fra oslo-øst er også ganske så uinteressant. Truls Håkonsen er heldigvis en dyktig fagmann, dermed tror jeg VIF gir trenerteamet det ALLE fotballtrenere trenger, TID. Uansett om du er kun trener, trener/spiller, trener/sponsor eller «what ever».

    Han har ikke fått sparken om tre serierunder. Det er jeg faktisk helt sikker på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s