Noahs ark funnet i Nuhun Gemisi

De fossile restene av NOAHS ARK i Ararat fjellene.

I Ararat fjellene, Øst Tyrkia i 2000 meters høyde ligger de fossile restene av Noahs Ark. Dette stedet kalles Nuhun Gemisi på tyrkisk som betyr Noahs Ark, området heter Noahs Ark National Park og er anerkjent som dette av Tyrkias regjering og av landets fremste arkeologer.

Trygve Maldal og jeg var her sommeren 2001. Båtformasjonen ble først oppdaget av en tyrkisk jagerflypilot fra stor høyde i 60-årene. Ron Wyatt var den første som oppdaget formasjonens fantastiske betydning, og som foretok undersøkelser i 80 og 90 årene.

Undersøkelser med underjordisk radar og med metalldetektorer har vist inndeling av en mengde rom inni formasjonen – det er de fossile bjelkene med metallbolter som gir utslag på måleapparatene. For å forstå at dette har vært et skip en gang må man tenke seg en bred seilskuteform hvor dekket har kollapset og skipssidene har sklidd ut- målene stemmer helt med Bibelens mål – lengdn av formasjonen er ca 155meter.

På og i denne formasjonen er det funnet mye fossilt tre (noe fossilt limtre, men også fossilt tre med bark ). Vi tok med oss noen små stykker. Vi så også et svært trekanttegn på en stein i formasjonen som umulig kunne ha vært hugget inn i nyere tid.

De følgende bilder viser dette, i tillegg til flere gravsteiner fra landsbyen Kazan i ”de åttes dal” (de åtte overlevende fra den store oversvømmelsen – Noah, hans kone, hans tre sønner m/koner). Flere landsbyer i dette området har eldgamle navn som direkte omtaler Noahs Ark, for eksempel Kargokonmaz som betyr ”Ravnen ville ikke lande”.

Ved landsbyen Kazan kan man finne flere enorme ankersteiner som ble brukt til å stabilisere Arken i stormene på havet. Disse hang ned i enorme trosser lands skipssiden og ble kuttet da skipet fikk landkjenning og vannet sank. Her finnes også et stort steinalter på 4x4x4m.

For mer informasjon – gå inn på internett, det vil være verdt bryet …………

Nå ønsker jeg jo å påpeke at disse teoriene slett ikke er godkjent world-wide. Sjekk derfor bakgrunnsmatrialet på disse linkene:

Ron Wyatt har funnet de mest dramatiske stedene omtalt i hele Bibelen. Sitt viktigste funn gjorde han utfor gamlebyen i Jerusalem 6.jan.1982. (Paktens Ark) Ron W. har vært på CNN en gang i åttiårene om Noahs Ark, men verden er egentlig ikke interessert i å finne ut at Bibelens beretninger faktisk skjedde slik de er beskrevet. Det som er mer skremmende er at mange kristne nekter å godta disse enestående oppdagelsene, selv om et muslimsk land som Tyrkia for lengst har gjort det.

Hvis du vil finne ut mer om dette, kontakt WAR, 713 Lambert Drive, Nashville Tennesse 37220 USA, eller søk på internett:

www.anchorstone.com
www.wyattarchaeology.com
www.barukmedia.com
www.bibelrevelations.org/ronwyatt.htm
www.wyattmuseum.com
www.pilgrimpromo.com/WAR/
Meget spennende bok av arkeologen Jonathan Gray: Ødeleggelsen av den føste verden (http://www.akseforlaget.no)

 

 

 

arken_trygve
Restene av Noahs Ark ligger ca. 10km i luftlinje fra fjellet Store Ararat.. Akterstevnen peker mot venstre i bildet. Legg merke til de fossile spantene på bakre, høyre side.
arken_bernt
Fra akterstevnen sett forover i skipet. Man tenker seg en seilskuteform hvor dekkket har kollapset helt og skipssidene har falt utover til sidene.
anker_kazan
Vår lokale guide ved en av de best bevarte ankersteinene i Kazan. Legg merke til hullet øverst. Ankersteinene langs siden på Arken (i stormene på havet) ble holdt på plass av tykke trosser. Knuter på trossene ble plassert i hullet, ble vått, utvidet seg og holdt steinene uten å gnisse. I bakgrunnen sees fjellet Store Ararat.
 
gravsten_kazan
Vår sjåfør, lokale guide og to gutter fra Kazan bak en av de finere gravsteinene fra kirkegården. Uttallige graver var åpnet i jakt på gullskatter. Korsene er typiske inskripsjoner fra korsfarertiden (1000 –1200 e.kr.). På noen steiner finnes også kors (til minne om ”de åtte” overlevende) fra bysantisk tid (3-4 århundre e.kr.) Teksten øverst er ukjent, men jeg har funnet tilsvarende på internett til å være gammel-armensk. Mange gravsteiner på kirkegården har vært ankersteiner fra Arken. Vi kunne på flere se rester av trosse-hull øverst på dem.
Jeg må innrømme at jeg fikk ”bakoversveis” og hadde det i flere timer etter å ha sett denne
Gravsteinen og mulige ankerstein.
 

 

 

 

 

 

 

anker_utsyn
Landsbyen Kazan med Store Ararat i bakgrunnen, lengst bort i skråningen til venstre restene av Noahs hus og steinalter. I forgrunnen en ankerstein med rester av hull til trossen, i forkant.
anker_m_kors
Samme ankerstein som forrige bilde. 8 kors innhugget på korsfarertid til minne om ”de åtte”.
Det avbrukne stykket i bakkant m/trossehull. Den orange fargen er lav.
 

 

 

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Noahs ark funnet i Nuhun Gemisi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s