Opp med henda og hit med penga, sa Politiet

Vil ha 94 000 mer til hver betjent

. . . men går med på lengre arbeidsuke

12.000 politifolk ut i streik

Storberget tror på løsning i politikonflikten

Politikonflikten i et nøtteskall – nå har den pågått altfor lenge. Storberget har ingen troverdighet i saken lenger. Ikke kommer han til å fikse det, og ikke har han argumenter heller. Vi snakker om det norske politiet, som ikke er fornøyd med lønnen. De protesterer – visstnok ulovlig i forhold til hva reglene tilsier om ulovlig streik. De ønsker kr.100.000 i høyere lønn. Hvorfor ? Jo, av flere grunner. De ønsker betalt for den overtiden de arbeider, for den ugunstige arbeidstiden. De ønsker også å fokusere på at arbeidspresset er stort – ikke ved å være politi i seg selv – men fordi det mangler masse politi. Hvorfor mangler det politi tro ? JO, KANSKJE FORDI LØNNEN ER LAV, ARBEIDSTIDEN FULLSTENDIG HÅRREISENDE OG PRESSET ER STORT. Å være politi kan ikke være for hvem som helst. Vi ønsker et kvalitetspoliti – og det får vi kun ved å bruke ressurser på utdannelse og rekrutttering.

Hva skjer om vi har et lite motivert politikorps ? Et arbeidsmiljø som er direkte dårlig, en demotivert polititjenestemann som ikke synes arbeidet hans verdsettes ?

ja, du kan tenke deg selv. Penger er ikke et motiveringsmiddel som står høyt på listen til de fleste av oss. Penger derimot – er noe som til de grader demotiverer når det blir for lite. Motivasjonen ligger på anseelses og verdsettelse, arbeidsoppgavene og at man gjør en nyttig innsats.

Hvordan får man så løst dette – Storberget har nå lovet 52 millioner ekstra til politidistriktene, samt å prate med Arne Johannessen. Vi får se om det hjelper. Jeg tror vi må huske på å ikke bare løse en midlertidig konflikt nå, men også tenke på at vi skal rekruttere politi også i årene fremover.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s