Cognac-kongen og hans 2 koner

cognacJeg leser med forundring om Jon Bertelsen – Cognac-eksperten som har 2 koner. En som han er gift med offisielt og en som han er gift med i sjelen. De lever sammen, som mann og kone. Den eneste forskjellen er at det er 2 koner og en mann. Dette er unikt – spesielt når man vet at dette er en norsk trio. Jeg tenker – hvor enkelt og så vanskelig. Mange oppgaver må de løse mye enklere enn et par. Som Jon Bertelsen selv sier – matlaging og oppvask går som en drøm med 6 hender. Men hvordan deler de tanker, følelser, oppfatninger og kjærligheten. Uten at det oppstår gnisninger, misunnelse og sjalusi ? Dette forundrer meg  – ikke at mennesker ikke skifter partnere – men at de åpenlyst i et samboerskap deler disse så private sidene av seg selv. Og forventer at dette skal fungere. Hva er sjansen for at 3 mennesker treffer hverandre og alle samtidig opplever at dette er til å leve med ? Sannsynligheten er ikke stor. Hvorfor vi er bygget slik er ikke lett å si – sant å si er jeg ikke sikker på at det finnes bare en «byggemåte» – vi vet jo at vi fra barnsben gjennom vårt oppvekst og gjennom miljø – påvirkes til å være slik våre oppdragere og samfunnet forøvrig har lært oss. Kanskje spiller genene også inn på visse nivåer. Allikevel klarer noen å skille seg ut – leve livet helt annerledes enn alle andre. Helt annerledes enn hva som faktisk er alment akseptert. Vi begynner å bli mer tolerante overfor slike løsninger, og nettopp Bertelsen er vel egentlig bare et gøyalt førstegangs-eksempel. Men skulle det være flere som velger slike løsninger, vil man jo snart oppleve at politikere stiller spørsmål ved både barneoppdragelse, adopsjon, giftemål og en masse andre viderverdigheter.

Men spennende er det  -ikke spennende i så måte at dette hadde vært spennende å prøvd. Snarere tvert imot – jeg begriper ikke hensikten. Og jeg er slett ikke ikke sikker dette har noen reell hensikt heller. Jeg tror dette er noe som bare er blitt sånn – og som faktisk fungerer for dem akkurat nå. Jeg tror faktisk ikke disse kan se det videre hendelsesforløp i en slik koalisjon.

Eller ane konsekvensene. Worst case er jo at dette ikke går. Jeg er også spent på hvordan det hele løses med hensyn til forklaringen til barna. 2 mødre og en far. Blir spennende dette fremover – om kanskje flere fremover velger å leve med 5 menn og 2 kvinner, 15 kvinner og 3 menn. Kollektiv heter det da.

Også tenk når dere blir gamle da, Berthelsen. Ikke nok med at det er 2 særheter, men det blir 3 – alle skal mene noe, tas hensyn til – blir spennende om det blir et 3-hodet troll til slutt ?

Tenker nok også kirken får litt vann på møllen. Kanskje Biskop Kvarme ennå ikke har fått det med seg ? Eller kanskje Paven – han mener jo til stadighet så mye dumt – at dette nok også vil være en glitrende anledning til å gjøre narr av seg selv.

Lykke til Berthelsen – det trenger du !

 845334_russian_dolls

(Dagbladet.no): House of Cognac-gründeren Jon Bertelsen bærer to gifteringer – en for barndomskjæresten Annika (36), som han giftet seg med i år 2000, og en for Suzanne (21), som ekteparet traff for to år siden og som snart ble en del av familien.

Med sin første kone har han allerede tre barn. Nå er Suzanne blitt gravid, og i november venter den uortodokse familien forøkelse, skriver Se og Hør i dag.

Selv ønsker ikke Jon Bertelsen, som flere ganger er intervjuet i media om livet sine to koner, å kommentere opplysningene.
– Det at vi er åpne om at vi lever som vi gjør, er fordi det ville være uærlig og nærmest umulig å skjule det. Men det betyr ikke at vi mener forhold rundt barna våre er en offentlig ting. De skal slippe å bli intervjuet til og fra skolen, sier Jon Bertelsen til Dagbladet.no.

I fjor fortalte trioen detaljert i Dagbladet om hvordan deres hverdag fungerer. Kyss og klemmer fordeler cognaceksperten mest mulig likt. Matlaging og annet husarbeid går unna i en fei når seks hender jobber sammen.

– Ingen av oss hadde planer om å leve annerledes enn det som er vanlig. Annika og jeg hadde tenkt at det skulle være oss to resten av livet. Så ble jeg forelsket i én kvinne til, og så var spørsmålet hvordan vi skulle forholde oss til det, sa Bertelsen den gangen.
– Jeg tror det finnes like mange reaksjoner som det finnes mennesker. Vår løsning er bare én av flere mulige. Den er utenom det vanlige, men den fungerer for oss, sa han.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s