Rentemøte igjen

Så er det rentemøte igjen – Gjedrem skal igjen vise oss vanlige dødlige at han har peiling på å gjøre de riktige tingene for å få norsk økonomi på rett kjøl igjen. Da kommer lånerenten til å gå ned – store veddemål pågår idag – jeg tipper -0,5% ned – hvilket betyr at ca. halvparten av landets banker igjen vil sitte på gjerde for å se hva som skjer. Den fasten renten stiger, og den flytende renten synker. Kommer det til å dryppe på de privat lånekundene i Norge – muligens litt er mitt tips. Så kommer vi til å oppleve langvarig stillstand til noe annet skjer i økonomien – og Gjedrem igjen må ut for å korrigere kursen riktig.

Til tross for massive rentekutt internasjonalt, og nullrentepolitikk i både Japan og USA, bør sentralbanksjef Svein Gjedrem ikke senke renten lavere enn 2 prosent på onsdagens rentemøte. Det mener rentepanelet i Dagens Næringsliv. I dag er Norges Banks foliorente, eller styringsrenten, på 2,5 prosent. Med dagens svake økonomiske utvikling er dette fortsatt for høyt, mener panelet.

Problematikken er jo at bankene må tjene penger. Om vi Norge skulle oppleve å få et totalt bankvesen som ikke lenger er i stand til å tjene penger, vil det gå mye verre enn vi opplever idag. Da snakker vi Island x 3.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s