Rydd opp Bjarne !

bjarnehttp://www.dagbladet.no/2009/03/25/nyheter/innenriks/drap/tromso/5459912/

Ja, le du Bjarne – mange tas av gråten !

Tenk deg situasjonen om helsevesenet ikke hadde fungert idet du har behov for å ta med barnet ditt inn til undersøkelse. Det haster, og livsviktig hjelp er helt nødvendig. Døren er steng – vi holder stengt hver mandag. Dette hadde vært en uholdbar situasjon og en stor skandale. Mennesker ville bli stilt til ansvar. Rutiner hadde blitt gjennomgått og nye instrukser satt opp. Hva når det gjelder psykiske lidelser. Vi vet at de med psykoser er potensielt farlige. Noe av de dreper. Og de dreper andre uskyldige mennesker.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=551725

Konsekvensene er enorme. Vi lever i et samfunn med et helsevesen som skal fungere – vi vet alle at det er store utfordringer i helsevesenet – men de fleste ansvarsområdene fungerer i større eller mindre grad. Det gjør det ikke i dette tilfellet. Psykisk syke mennesker går for lenge – de er i systemet og de fleste har vært innom hjelpe-institusjoner på et eller annet tidspunkt.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2997545.ece

Men for lite og for kort og med for dårlig kvalitet. Vi vet dette. Politikerne burde vite det. Når vi har så mange saker og en så klar trend på at dette ikke fungerer tilfredstillende – er det med forbauselse å se at Helseminister Bjarne Håkon Hansen nok en gang skal granske, undersøke og bedre.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2995832.ece

 Vi vet det ikke fungerer og vi vet hva som skal til. Disse menneskene må tas på alvor – de må behandles, tas alvorlig og noen må ansvarliggjøres om dette ikke skjer. Og det må skje før flere drepes.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=551724

Neste gang noen uskyldige dør som følge av at vi ikke har tilfredstillende rutiner, bør dette emnet være en så stor skandale at det får følger opp i regjeringen. Helseministeren må ta sin hatt å gå – sånn er verden. Det kan ikke være mulig å få flere advarsler nå. Siste sjanse, Bjarne !

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=551577

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s