En milliard her og en milliard der…

jagerflyPentagon opplevde onsdag et av deres mest moderne fly, til nærmere én milliard kroner, krasjet i ørkenen utenfor California.

Flyet var på en testflyvning da det gikk ned i nærheten av flybasen Edwards. Den 49 år gamle piloten, som var ansatt hos flyprodusenten Lockheed Martin, omkom i styrten.  Lockheed Martin-flyet F-22 Raptor er det amerikanske forsvarets nyeste og mest moderne jagerfly med en prislapp på 140 millioner dollar. Ifølge luftforsvaret skal F-22 være det mest pålitelig jagerflyet i historien. Flyet er såkalt femtegenerasjons jagerfly, og mange vil hevde det er verdens mest avanserte fly. F-22 har imidlertid blitt kritisert av flere som mener maskinen ikke er tilstrekkelig allsidig, og at hele jagerflyprogrammet har blitt for kostbart.

Amerikanske myndigheter har forpliktet seg til å kjøpe 183 F-22, men da originalplanen fra 80-tallet redusert kraftig. Opprinnelig var tanken å bygge 750 jagerfly av denne typen.
Onsdagens ulykke var den andre styrten med en F-22. Også den første krasjen skjedde ved Edwards-basen – i desember 2004.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til En milliard her og en milliard der…

  1. Shreddog sier:

    Merkelig så mye mer fokus det var på tap av penger enn tap av et liv…
    Krasjer ett fly er det bare å bygge nytt… Mer jobb til folket. Verre med han som døde.

  2. Mr Militær sier:

    Hvorfor testflyr man? Jo for å oppdage event feil slik som her… At prislappen er høy er ikke ensbetydende med at alt fungerer perfekt før man testflyr flyet. Takke meg til at flyet gikk ned i ørkenen under en test og ikke i hodet på meg mens det var på øvningstokt over vårt langstrakte land!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s