Historien om lille frøken grei

Dette er historien om lille frøken grei som gjennom en årrekke hadde gått rundt og lurt på hvordan hun kunne uttrykke seg for å bli forstått og tolket riktig. Ikke fordi hun var så opptatt av å bli lagt merke til, men fordi hun trengte å uttrykke seg – i hovedsak for egen del. Gjennom et kreativt sinn, et følsomt syn på verden og en godhet i sin natur, lette hun i flere år gjennom dans, sang og spillopper – før hun endelig fant en uttrykksform som nå står på trappene til å bli utviklet. Gjennom å skrive seg nølende rundt i den verdensvide veven som heter Internett, baner nå hennes – i sammen med millioner andres – tanker, ideer, kreativitet og fordommer – veien. Mot hva kan du spørre, jo mot alt det frøken grei ikke tolererer, de baner vei mot urettferdighet, mot å møte andre`s tanker – nettopp for å lære. Det er nemlig hva det dreier seg om.

Hva vil frøken grei lære ? Ikke sikkert hun i sitt stille sinn vil innrømme noe læringsbehov – det er heller ikke viktig. Det som er viktig er at hun leser og dermed lærer. Hva vil andre lære av frøken grei ? Jo, hvordan frøken grei disponerer sin tid, sine tanker og sine følelser og uttrykk – hvordan frøken grei preger verden med sin væremåte, sine holdninger og sin skriving. Etter at den første  skrivekløen har lagt seg, vil hun ha følt på hvordan det kjennes at noen mener noe om hva hun skriver. At noen kanskje kritiserer hennes holdninger og at noen gir henne udelt positiv tilbakemelding for både uttrykk og humør. Da vil tiden komme å lære. Ordentlig lære. Om hvordan dine tanker og skriver har en mening. Enten for frøken grei selv, dog ikke minst for den «verden» som leser og påvirkes av hennes tanker. Da kommer de større sakene frem – de som hun innerst inne er opptatt av. De hun brenner for og de hun ønsker å være forbundet med – både etisk og moralsk. Ledestjernene hennes om du vil, for de eksisterer i alle – også frøkner. Meninger er viktig – for alle mennesker, også frøken grei. Kanskje ikke minst for frøken grei, nå når hun går inn i en fase hvor hun vet at hennes tanker leses, forstås og tolkes.

Dette er del 1 av frøken greis utvikling som skribent på den store verdensveven. Det er med stor spenning jeg ser frem til hva som kommer. For det kommer mer – om man kjenner frøken grei.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med . Bokmerk permalenken.

2 svar til Historien om lille frøken grei

  1. sunde sier:

    hm – har du også hørt om lille frøken grei ? TØft !

  2. veronica365 sier:

    Lille Frøken Grei burde først og fremst bli Lille Fru Grei! Men uansett sivilstatus, hu går i fella og skrive mer.. Liten tvil om det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s