1000 milliarder = 250 europaller med 1000-lapper

1000 milliarder dollar skal redde verden.

1000 milliarder er ubegripelig mye penger, så mye penger at begynner å fantasere om hvordan man praktisk ordner slikt. Kanskje Obama ringer skatte-mesteren eller sentralbanksjefen og ber ham overføre pengene til en egne konto i verdensbanken ? Eller kanskje han oppretter en avtalegiro med fast trekk den 25. i hver måned – hva vet jeg ? Eller garanteres bare pengene og ettersendes ved behov ? Kanskje de til og med har med har pengene med på selve kongressen – i lastebiler ? Nei, tviler egentlig på det. Obama har nok dette stående på gullkortet til Amex, sånn i tilfelle han måtte spandere ei pils eller to på nærmeste Sør-Afrikanske prins som ikke har noen penger selv, stakkar.

– Vi har kommet til enighet om hvordan vi sammen skal handle globalt. Vi vil gjøre det som er nødvendig for å gjenopprette vekst og arbeidsplasser, sier Brown.

I tillegg til å pumpe inn enorme beløp i verdensøkonomien har G20-landene blitt enige om strengere regler for hedge fond, skatteparadiser og banksystemet.

– Hemmeligheten i banknæringen må ta slutt. Vi er på vei inn i en grundig prosess der vi skal restrukturere vårt finansielle system for framtiden, sier den britiske statsministeren.

Stilig at dem nå strammer inn bankvesenet, kanskje vi kan få slutt på overraskelser i fremtiden. Vi liker ikke det egentlig – men vi skjønner heller ikke at ting ikke vokser inn i himmelen. En god økonomisk forståelse er ikke nødvendig for å skjønne at prisene på alt ikke kan øke i det uendelige – da må alt følge med i samme takten. Tenk deg at en husbankbolig som idag koster 1,6 millioner om noen år koster 16 milliarder. Hva må lønnen din være da ? Og hva koster brød og melk, barnehage og ei pils ?. Problemet er jo nettopp at alt ikke følger med hverandre. En husbankbolig kan være verdt 16 milliarder, men da må markedet være villig til å betale det. 16 milliarder er ikke mye om du tjener 10 milliarder. Problemstillingen vår blir da heller at lommebok-bransjen går konkurs. Så store lommebøker vi måtte ha.

_lommebok_jpg_548315g

696 00000 kg veier 16 milliarder kronestykker. Men det er jo utrolig upraktisk å ta det hele i kronestykker. I sedler da ? Sikkert ikke så lite at du kan ta deg med deg på ferie.

For det beste du kan gjøre fremover er å reise til u-land på ferie. Ingenting er vel som et møkkete Uganda, eller et heller røver-reir i Tchad ? Tenk deg det, ta med familien – støtt et u-land. Vi klarer ikke på egenhånd gjennom Røde Kors innsamlinger å redde verden – vi må gi så det monner gjennom verdensbanken. Jeg er nok sikker på at dette heller ikke holder. Alle mann skal nå til Norwegian for å reise – allerhelst fullpakket på lang ferie for å legge igjen så mye penger, kunnskaper(allerhelst ta med en traktor,bil, lastebil, spader, vann og mat – som du legger igjen når du reiser hjem) – til et sted hvor barn sulter, mennesker dør og det er lite mat. Da redder vi verden da. Men da må alle gjøre det. Hver eneste sommerferie, påskeferie og juleferie. Så kommer problemet igjen – vi gjør det ikke – og iallefall ikke samtidig. Ikke dette heller.

 

palle

Det ser ikke mye ut, bare ein kvart pall, men hver eneste inneholder 1 milliard kroner NOK.  Det er rart når du tenker på det: Pr. idag er det norske sedler for 44 milliarder kroner i omløp rundt om i verden. Den seddelen det er mest av er  1000,- kroners seddelen, som utgjør over 27. milliarder alene. Kanskje på tide for Norges Bank å trekke tilbake hele 1000-lappen. Det er jo bare pensjonister og kriminelle som bruker slike allikevel – vi andre bruker jo kort ?


Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til 1000 milliarder = 250 europaller med 1000-lapper

 1. atb sier:

  Jaja. Politikerne skylder på andre for den ubalansen i økonomien som de skaper med sin ekstremt ekspansive penge og kredittpolitikk. Bare innenfor dette tiåret og før krisen satte inn, hadde statene verden rundt doblet den totale pengemengden i verden.

  For den som ikke tror at dette har noen skadelige virkninger, så se forelesningen av økonomen Krassimir Petrov, «21 negative effekter av inflasjon»
  http://www.frittforum.org/Film-og-video/Forelesninger/21-negative-effekter-av-inflasjon.html

  Har man sett denne forelesningen, så vil man skjønne at det politikerne her gjør er å forveksle årsak og virkning. Den krisen vi har sett er virkningen av de negative konsekvensene av inflasjonspolitikken.

 2. Pengemannen sier:

  16 milliarder er ikke så mye penger – i Zimbabwe…
  Jeg tror vi skal få plass til noen nuller til på våre sedler også om det skulle bli nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s