Å være Viking-supporter er en voldsom tålmodighetsprøve !

ET ØRLITE EKSPERIMENT: V/ La oss krype inn i hodet til en Viking-tilhenger for en kort stund:

«Ja, jeg vet det. Vi har ikke vunnet eliteserien siden 1991, men vi er en storklubb. Vi er virkelig en storklubb, med noen av de aller beste økonomiske rammebetingelsene i Norge, en stor spillerstall med internasjonale kvaliteter, en flott stadion som ofte er utsolgt, og laget vårt har landets fjerde største by i ryggen.

Oi, der scoret Bernt Hulsker. Sniken! Han gjorde det i Molde-drakt her i Stavanger i 2000, 2003 og 2004, og nå gjør han det jammen i Start-drakt også. Unødvendig balltap av Jone Samuelsen, og slapt forsvarsspill av våre, men et pent mål, jeg skal gi dem det. Heldigvis er det over én time igjen. Vi taper ikke for Start. Før seriestart mente jo alle ekspertene at de kom til å rykke rett ned igjen.

Så, hvor var jeg? Selvsagt har vi ventet altfor lenge på et trofé. Cupseieren i 2001 var deilig, jeg kommer aldri til å glemme den, men også det begynner å bli lenge siden, og fem tredjeplasser siden 1991 har ikke vært den helt store trøsten. Ikke for en storklubb. Men i år. I år kan det være noe på gang, selv om vinteroppkjøringen ikke var all verden. Vi moste Odd i serieåpningen, og tok et sterkt poeng mot Lillestrøm på Åråsen. Det er ikke så mange som kommer til å gjøre det. Åråsen er et helt spesielt sted.

Søren, Thomas Myhre må visst byttes ut. Han er en god keeper, men er han ikke skadet, så er han febersyk. Takk og pris for at vi har en bred stall og Kristian Nicht i bakhånd.

Vi har forresten alltid hatt gode spillere. Det er ikke uten grunn at vi har tatt åtte seriemesterskap, og ligger øverst på maratontabellen dersom man regner fra 1948. Tenk på Reidar Kvammen, Trygve Johannessen, Olav Nilsen, Erik Thorstvedt…

Vi skaper jo ingenting der ute! Bortsett fra headingen til Mame Niang, som han helt klart burde ha satt i mål, og Peter Ijehs volley, er det jo helt sjansefattig. Vi er i ferd med å tape. Og det er helt unødvendig. Bare fordi spillerne ikke vil nok, orker nok og kan nok.

…glem forresten ikke Erik Johannessen, som var med på hele gullalderen på 1970-tallet, eller Egil Østenstad, Frode Olsen og Brede Hangeland.

Nei, nå blåser dommeren. Vi har gått på en fortjent blemme mot Start, laget alle har spådd nedrykk. Det er ikke sikkert at de spår det lenger, siden Start har tatt poeng i alle kampene sine, og siden det ikke er noen tvil om at de har mange gode enkeltspillere det sikkert går an å bygge et enda bedre lag av. Men likevel. Viking skal ikke tape for Start på hjemmebane.

For vi er jo en storklubb. Vi er det».

Av: Robert Veiåker Johansen

Publisert: 05.04.2009 kl. 09:22 , endret: 05.04.2009 kl. 09:23

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s