Selvhøytidelighet

Jeg stopper ikke å forundres over enkelte menneskers selvhøytidelighet.  Anne-Kat Hærland sier om Vendela «hun har mark i huet, som ei ukesgammel hyse». Vendela blir sint, og ikke minst Jan Thomas som går ut hardt i media for å forsvare sin venninne Vendela. Hvorfor gjør han det ? Er det nødvendig for ham å avkrefte at Vendela ikke har mark i huet, eller for å angripe Anne-Kat for hennes uttalelser ? Jeg begriper ikke at også Jan Thomas skjønner at Anne-Kath lever at slike utsagn. Hun har – etter mitt syn – svært gode poenger når hun påpeker programkvaliteten til Vendela og hva disse typer program gjør med selvfølelsen til andre mennesker.  Det skal vel stå usagt dette om «mark i huet», men jeg er nokså sikker på at de fleste ville la dette stå uimotsagt, og heller diskutert sak istedefor person. Når man skal forsvare seg mot slike utsagn, må man nok huske på at de faller på steingrunn av seg selv(om ikke Vendela da faktisk har mark i hodet – det kan man vel ikke vite uten å se inni). Det som derimot kan diskuteres – selv på Anne- Kath nivå – er om programmene til Vendela gjør skade ?. Det kan faktisk hende at de gjør. Anne- Kath programmer og show, tror jeg ikke skader noen – nemlig fordi de fleste skjønner at dette er humør. God eller dårlig humør har lite med saken å gjøre, de skade ingen. Iallefall bør de ikke det. At Jan Thomas føler seg krenket, at Vendela synes de er dumme de som er slemme mot henne – ja, såpass får de tåle.

Når så Jan Thomas mener – som en ren hobbypsykolog – at Anne-Kath mangler noe, så får faktisk det også stå sin prøve. «Hun kan umulig ha det bra med seg selv «, «han tror at Anne-Kath også ønsker å være Vendela», «La henne være, fordi hun er gærn», «hun er ikke et normalt menneske «. Dette er såpass dumt rent kommunikasjonsmessig. Det kan virke som om Jan Thomas ikke har forstått hva dette dreier seg om. Men såpass skal dem tåle. Men Jan Thomas bør vel tenke gjennom hvordan han selv fremstår. Kanskje han ikke bryr seg, kanskje han virkelig er slik han fremstår og kanskje han gjør like god butikk på det han driver med, enten han fremstår som idag, eller osm en klok og fornuftig mann ?

Jeg vet ikke – men jeg er sikker på at man kan betrakte alt dette litt ovenfra og faktisk gjøre en bedre figur overfor omverdenen, enn hva som har vært tilfelle i den siste saken.

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s