Smeller det snart i Korea ?

Hva gjør vi egentlig md Nord-Korea ?

Smeller det snart i Kina, eller er det Sør-Korea som skal få det. Kanskje det bare er satelitt de forsøker å få ut i verdensrommet ? Uansett – dette provoserer nesten hele verden og man skal være bra kald for å gjøre som man vil, når så mange land er imot dette. Myndighetene i Pyongyang var imidlertid urokkelige og fasthold sin rett til å skyte opp raketten. Dersom noen bringer saken inn for FN, vil det innebære slutten på sekslandssamtalene om atomnedrustning, truet de. Pyongyang erklærte seg som atommakt i 2005 og har gjennom forhandlingene med Sør-Korea, Japan, Kina, USA og Russland fått tilbud om omfattende bistand og sikkerhetsgarantier mot at de skrinlegger sitt atomvåpenprogram. Forhandlingene om Nord-Koreas atomprogram mellom seks nasjoner strandet på nytt i desember fordi partene ikke kunne bli enige om hvordan en demontering av en atomreaktor skulle kontrolleres.

Fordekt prøveskyting

En slik provoserende handling, som vil være i strid med FN-mandatet, vil ikke gå ubemerket hen. USAs utenriksminister Hillary Clinton.

Flere land, med USA i spissen, hevder søndagens rakettoppskytning var en fordekt prøveskyting av en langdistanserakett av typen Taepodong-2. Denne raketten kan med sin rekkevidde trolig nå Alaska og utstyres med kjernefysisk stridshode.

Nord-Korea gjorde natt til søndag alvor av trusselen om å skyte opp en langdistanserakett. Reaksjonene lot ikke vente på seg.

Japan ba straks FNs sikkerhetsråd om å kalle inn til krisemøte, og FN-diplomater bekrefter at dette vil finne sted søndag kveld. President Barack Obama anklager Nord-Korea for å ha brutt Sikkerhetsrådets resolusjon 1718, som forbyr all rakettvirksomhet. – Med denne provoserende handlingen har Nord-Korea ignorert sine internasjonale forpliktelser, avvist utvetydige oppfordringer om å vise tilbakeholdenhet og isolert seg ytterligere fra verdenssamfunnet, sier Obama.

Sør-Korea er også dypt skuffet over nabolandets «hensynsløse handling» og mener rakettoppskytningen er en alvorlig trussel mot verdensfreden.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Smeller det snart i Korea ?

  1. Zenden sier:

    Nord korea var veldig flinke og ikke hørt på usa og japan og nato om å stoppe skytingen,og de dreit i alle de,og sa her er jeg i himmelen,og ingen kan nå meg lenger
    heeeeeeeheeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    yes

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s