«Stakkars» Fritzl og andre monstre !

Fritzl kjemper mot økonomisk ruin

Ja, er det ikke trist. Stakkars Fritzl. Hvordan er det mulig å vinkle en slik artikkel på denne måten – det spiller da vel ingen rolle overhodet – om Fritzl går imot en økonomisk ruin ? I en rettstat skal man ivareta alle sider, men jeg begriper ikke hvorfor det skal fokuseres på, hvorfor det skal vinkles som om Fritzl «kjemper«, det får ham til å fremstå som synd på. Og det er det slett ikke. Kreditorenes krav skal ivaretas, det de taper – det taper de. Sånn er det bare. Nå gjelder det å låse ham inne, kaste både nøkkelen, fengselet, medisinene, besøksrettene og glemme ham fullstendig for evig og alltid. Om han skal huskes, bør han settes under samme kategori som Adolf og Saddam i Store Norske Leksikon.

fritzl

BERLIN/OSLO (Dagbladet): Josef Fritzl har mer enn livstidsdommen fra forrige måned å tenke på; advokaten hans kjemper i disse dager hardt for å redde forvaringsfangen fra total økonomisk ruin. Den tidligere eiendomsspekulanten Fritzl ble, etter en rekke uheldige transaksjoner de seinere åra, slått konkurs i februar. Nå, etter at straffesaken mot ham er avgjort, står oppgjøret av konkursboet for tur.
Totalt har 18 kreditorer meldt inn krav i Fritzls bo. 73-åringen – som for øvrig fyller 74 i morgen – hadde selv valgt ikke å møte på skiftesamlingen, der kravene mot ham skulle behandles. Den livstidsdømte eier seks større leiegårder, som til sammen er belånt for nærmere 30 millioner kroner. Foreløpig har bobestyreren bare funnet interesserte kjøpere til to av eiendommene.
Advokat Walter Anzböck opplyser at mye tyder på at Fritzl fremdeles vil ha gjeld, selv om alle husene hans blir solgt til relativt gode priser.
– Men så har vi selvsagt muligheten for å tilby TV-intervjuer og fotografier mot betaling. Alle muligheter står åpne, uttaler bobestyrer Anzböck kryptisk, ifølge avisa Österreich.
Det er også kjent at Fritzl ønsker å skrive sine memoarer mens han soner. Motivet skal være «å sikre familiens livsopphold».

«Italias Fritzl» holdt datter isolert i 25 år

Hvor mange flere slike gærninger vil komme fram den nærmeste tiden – mennesker som har barn og ektefeller som eiendeler – som de fritt kan bruke til egen forlystelse, enten det gjelder voldtekt, tvang, vold, sadisme – ja, i det hele tatt. Jeg begriper ikke hvordan slikt kan foregå over så mange år, uten at det oppdages eller rapporteres. Når det i tillegg rapporteres om at det allerede i 1994 ble en voldtektsanklage fra datteren mot faren, og han klarte å overbevise politiet om at hun var mentalt utilregnelig. Dermed fortsetter det – år etter år, uten at noe skjer. Ubegripelig. Kanskje det er på tide å få fram nabokjerringa igjen ? Hun som vet alt, varslet om alt, sladret om alt. Da fulgte noen med og brydde seg. Slik er det ikke lenger.

fritzl-italia

Italiensk politi har arrestert en mann som er siktet for å ha holdt sin datter isolert i 25 år. Han skal også regelmessig ha forgrepet seg på henne.

Mannen skal ifølge politiet også ha oppfordret sin 40 år gamle sønn til å ha sex med sine egne barn, som er i alderen seks til 20 år. 40-åringen er også arrestert, opplyser politiet fredag.

Den 63 år gamle skraphandlere fra Torino skal ifølge siktelsen ha begått seksuelle overgrep på sin nå 34 år gamle datter fra hun var ni år gammel, skriver avisen La Repubblica. Italiensk presse sammenligner saken med Fritzl-saken i Østerrike.

Anmeldt i 1994
Nå viser det seg at den 34 år gamle kvinnen, som er døpt «Laura» av italiensk presse, anmeldte faren for voldtekt allerede i 1994, skriver Sky News. Da hadde kvinnen klart å flykte fra faren, men han klarte å overbevise politiet om at datteren var mentalt forstyrret.
Dermed lot de den grufulle saken ligge.

Skraphandleren holdt datteren til fange i et mørkt rom uten strøm. Hun ble også misbrukt av sin 40 år gamle bror. Broren ble oppfordret av faren til å misbruke sine egne barn, noe politiet mener at han gjorde. Også sønnen ble arrestert i dag. Han skal ha misbrukt sine tre barn på seks, åtte og 20 år.

Den grufulle saken, som allerede har blitt døpt Italias Fritz-sak i mediene, kom for dagen etter at politiet hadde fått tips om hva som skjedde. Ved å bruke overvåkingsutstyr som de plasserte i huset og bilen til 63-åringen fant de ut at ikke alt var som det skulle være i skraphandlerens familie, skriver Sky News.
Ved en anledning fikk de høre 40-åringens åtte år gamle datter hyle: Pappa, hold deg unna meg. Du er et svin!

– Det verste jeg har sett
Ifølge politiet er familien opprinnelig fra Foggia sør i landet, men de flyttet til Torino da faren fikk seg jobb som skraphandler.

Pietro Forno, som er påtaleansvarlig i saken, sier at barna ikke bare ble seksuelt misbrukt. De ble også utsatt for psykisk misbruk av far og sønn.
– Jeg har jobbet med mange incestsaker men dette er det verste jeg har sett. Både fordi den har holdt på i 25 år og fordi hovedofferet er 34 år.

Flere av etterforskerne sier ifølge BBC at det som gjør saken så uvanlig er at resten av skraphandlerens store familie, han har to døtre og åtte sønner, forsvarer faren sin. De har sagt til politiet at de forguder skraphandleren.
De yngste barna i familien blir nå tatt hånd om av myndighetene.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til «Stakkars» Fritzl og andre monstre !

  1. us post sier:

    helt enig. Flott blogg!

  2. world press sier:

    super blogg, liker bredden på det du skriver.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s