3.episode av Aker-sagaen – bløff, misforståelse eller manglende forståelse

Det løper journalister rundt hele påsken, med kamera og skriveblokk – fra dør til dør for å få kommentarer fra alle partene. Det koker i Akersgata, i håp om at noen snart kan slippe en bombe midt i påsken. Jeg tviler på det kommer til å skje. I følge ledelsen i Aker har hun til og med fått prisen, hvilket også har vært diskutert som for lav. Det begynner å ligne mer og mer på en parodi – jeg tviler på Kjøll legger seg totalt flat, og jeg håper indelig Aker kan bekrefte og bevise at all dokumentasjon er gitt. Om så er tilfelle, er jeg spent på hva Sylvia tenker når hun spiser appelsin og kvikk-lunch nå i påsken. Nyt den Sylvia, for det kan være du må på jobb-jakt etter påske.

stortinget_norway

Informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid i Aker (AKER) sier de er forundret over at Berit Kjøll, som er statens representant i Aker Holding-styret, ikke har tatt til orde mot det omstridte salget av eiendeler fra Aker til det delvis statseide Aker Solutions (AKSO) langt tidligere.

spc3b8rsmalstegn

Skjærtorsdag sendte Kjøll ut en pressemelding med ramsalt kritikk av Røkkes og Akers forretningsmetoder som et tilsvar til at Aker sier hun ble informert om transaksjonene før hun hadde et orienteringsmøte med eierskapsavdelingen i Nærings- og handelsdepartementet.

– I stuss

Vi er fortsatt litt i stuss over hvorfor hun ikke har sagt fra tidligere. Hun kunne fint ha bedt om mer tid på et langt tidligere tidspunkt. Tvert i mot sa hun tidligere at dette hadde vært en ryddig prosess, sier Drangeid til E24.

– Hun hadde mange muligheter til å ta dette opp, sier Drangeid.

Kjøll bekreftet torsdag at hun i en e-post 24. mars fikk vite om alle transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions. Ifølge Drangeid fikk hun også informasjon om pris.

Selv sier jo Kjøll:

forvirret

Berit Kjøll sier hun har vansker for å se hvordan hun kunne opptrådt anderledes i Aker-saken, selv om Aker mener hun burde ha reagert på et langt tidligere tidspunkt.

– Hvis jeg skal ta selvkritikk på noe, så er det at jeg stolte på de forsikringer jeg fikk. Jeg stolte på at det hadde vært gjennomgått grundige utredninger om verdsettelse og at avtalerverket ble overholdt, sier Berit Kjøll i et intervju med E24 skjærtorsdag.

– Og da mener du forsikringer fra konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker?

– Ja, det var Eriksen, sier Kjøll.

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s