På tide å lære Twitter

tw

Tenk deg følgende – å kunne masse små korte meldinger – superkonsise meldinger – som sparer deg masse tid ! Tenk deg små korte meldinger til hverandre – lest ei bok, les en blogg, nyheter, underligheter – kort fortalt og med henvisning til stedet hvor du kan lese mer om du orker ! – Genialt ! Det rare er jo at man har en forbindelse med Facebook – hvor dette virker litt annerledes. Også på Twitter får man svar, men på en annen måte. I hovedsak dreier dette seg om korte effektive meldinger til og fra, og man kan håpe at dette ikke dreier seg om utveksling av dagligdagse gjøremål, middagsoppskrifter og hva du har gjort de siste 3 timene. Hensikten er å utveksle nyttig informasjon – ikke nødvendigvis ei ny chatteside.

 

Twitter.inc

Lost art of Blogging

Visulisert hva Twitter er

twitter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DEN KLASSISKE SPAMMEREN
Du har de klassiske spammerne som sender ut tusenvis av follow’er og har en eneste update der det på hjelpeløs engelsk står “jeg kjøpte laptop og viagra og spare $$$ på Super Tvilsom Net Butik”. Hvis man ikke er med i racet om å ha flest mulig followers uansett kvalitet, er det bare èn naturlig reaksjon: Block. Block block block. I tillegg kan du rapportere dem på @spam. Følg @spam, så følger de deg og du kan DM’e dem. Da får ikke spammeren masse ekstra eyeballs ved at man skriver til @spam.

SOFTSPAMMEREN
De er egentlig vanlige twittrere, men de er på stereoider. De har et behov for å snakke til alle. Uansett hvem de måtte være. Kollega Marius Arnesen gjør det enkelt. Han kaster ut ALLE som skriver at de er “Superdad and digital entrepreneur” og har 34000 following. Block.

RSS-SPAMMEREN
De som bare sender ut en tweet hver gang det står noe nytt om firmaet deres i blog’en deres og tenker på Twitter som en RSS-feed. Luringen som har satt opp @nrkno (det er ikke oss) er et godt eksempel. Block.

DEN NYTTIGE SPAMMEREN
Men det er også noen som får lov å være med og som man kanskje til og med kan vurdere å følge tilbake. En som kom ramlende idag faller i den kategorien: @BestCuppa

Twitter for dummies

Hjelp, jeg er på Twitter! Etter lykkelig å ha raslet gjennom aviser og kun aviser i tredve år, har internett kommet og tatt meg.

 

Årsaken er Twitter. Mens Facebook er et villnis der man roter rundt uten mål og mening, er Twitter effektivt. Ingen får lov å skrive mer enn 140 tegn. Og nettopp det er det geniale. Twitter er som overskriftene i en avis, med lenker eller tips til å gå videre inn i dersom man vil. Twitter er bare tull, mener professor Hege Skjeie. Bøker er også bare tull når man leser dårlige bøker.
 
Lyst til å lære om Twitter – her er Norges mest geniale bruksanvisning på Twitter: Synset, skrevet og laget v/Ida Aalen
 
Nedrelid.com har en fin beskrivelse, samt Journalisten.no – Også NRK Beta (@nrkbeta) har skrevet mye om hvordan Twitter kan brukes til noe nyttig. Jan Omdahl (@janomdahl) har skrevet godt om Twitter som fenomen, interessant å se hva han syntes i 2008 og analysen han gjør nå i april 2009.

Mens dette er en utrolig utfyllende og grundig guide til Twitter skrevet på engelsk, som egentlig burde besvare alle dine spørsmål om Twitter.

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s