Har Steinar Lem mistet sin gode forstand ?

Miljøforkjemperen sammenligner den norske kulturen med den tibetanske og mener at den over tid vil bli truet av innvandring.

«Den norske kulturen er like verneverdig som den tibetanske kulturen. Derfor må taket på ikke-vestlige innvandrere begrenses sterkt»,
skriver Lem, som mener den norske kulturen skal være normgivende i Norge.

– Den norske kulturen er truet. De nærmeste 50 årene vil vi se store endringer i takt med at vi stadig får en større ikke-norsk befolkning. Våre verdier vil bli satt under sterkt press, sier Lem til Dagbladet.no.

Har Steinar Lem mistet forstanden, tenker jeg ! Man kan lure på hva som er hensikten med slike påstander, spesielt når det viser seg at de ikke holder mål. Det rareste er at han definerer vår kultur som verneverdig, og som noe så spesielt at man bør undertrykke en globalisering. Hvorfor er kulturen vår så mye verdt at den er verdt å holde på ? Og ikke minst hva betyr det for debatten, når mennesker som Lem – i tillegg til FRP og dets tilhengere – henger seg på «snik-islamifiserings-diskusjonen» ? Dette fører ikke noe godt med seg i det hele tatt – det bare underbygger og forsterker de problemstillingene vi har i Norge idag med manglende toleranse og medmenneskelighet.

Integreringspolitikken går faktisk ganske bra – jfr. rapport fra IMDI – sjekk bloggen til JonasLiberal som henviser til » Deltakelsen i høyere utdanning blandt innvandrere, og særlig etterkommere – har nemlig økt mye de senere årene, og i dag er deltakelsen blandt etterkommerne høyere enn gjennomsnittet blandt unge i Norge».

Det jo så mange sider av denne diskusjonen – innvandrere som kommer til Norge for å bidra med sin ærlige arbeidskraft er en side av saken, flyktninger som kommer inn til Norge fordi de trenger hjelp er en annen. Den siste siden av saken, er derimot den som gjør at mange mister helt perpektivet i diskusjonen – nemlig de som kommer til Norge og benytter seg av for dårlig system og dermed utnytter situasjonen – spesielt pengemessig. Vi kan ikke la dette styre diskusjonen og oppildne til en ureflektert diskusjon. Steinar Lem hjelper ikke situasjonen med sin feilaktige fremstilling av situasjonen.  

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s