Nostradamus`Profetier

nostradamus-011Nostradamus Profeti fra år 1555 – 8.01 om Napoleons triumf lød som følgende:

Pau, Nay, Loron vil være mer av ild enn blod

For å svømme i hyllest vil den store flykte til sammenstimlingen

Han vil nekte de brysomme adgang

Pampon og Durance vil holde dem innesperret

Nostradamus fortolkere leser Pau, Nay og Loron som anagram for Napaulon Roy(Napoleon Konge). Første linje skal bety at den nye herskeren fødes i løvens tegn, et ildtegn og at han ikk er av kongelig blod. Han vil bli hyllet av folket, og de brysomme han nekter adgang er pavene, som Napoleon ikke sto på god fot med: Under felttoget mot Italia i 1796 slo han pavens hær, og året etter tok franske styrker pave Pius 4. til fange i Roma. Napoleon trodde selv på denne profetien, men i realiteten har den ingenting med ham å gjøre. Pau, Nay og Loron er navnene på byer i Sør-Frankrike. Pampon og Durance er franske elver – i flere oversettelser er de erstattet med Frankrike for å få profetien til å stemme bedre med Napoleon.

Nostradamus har mange tilhengere, men skeptikerne sabler spådommene sønder og sammen – nettopp fordi de fleste av de 1000 versene er skoleeksempler på forutsigelser som kan omhandle nesten alt. Uansett hvor facinerende det kan virke at en mann var istand til å forutsi hendelser i vår tid for 450 år siden, så er en spådom bare en spådom hvis den kan forutsi noe om fremtiden – ikke hvis den kan tilpasses i ettertid.

Førtifem grader av himmelen vil brenne

Flammene nærmer seg den store nye byen

En stor flamme skyter i været

Når noen vil sette normannerne på prøve

Dette mener jo tilhengerne er forutsigelsen av det første terrorangrepet mot World Trade Center i 1993. Den samme forutsigelsen ble i 1995 omhandlet som Hale-Bopp kometen, i 1996 en mystisk flystyrt utenfor New York og nå altså terrorangrepet på World Trade Center 11.september 2001.

Når solen står opp vil man se en stor flamme

Larm og lys strekker seg mot nord

I sirkelen vil det være død og rop

Døden venter ved stål, flamme og sult

I de fleste tolkninger blir denne profetien utlagt som en forutsigelse over Hiroshima og Nagasaki i 1945. den store ilden er lyset fra den sopplignende skyen som strekker seg langt mot nord. De som ikke omkom under selve eksplosjonen, vil dø av brann og sult. Men profetien kan – som så mange andre av Nostradamus`profetier – dekker over mange andre slag og katastrofer.

nostradamus-bok1

Den eneste profetien som faktisk kan ha noe for seg – er profetien om Hitler:

Dyr ville av sult vil krysse elvene

Størsteparten av slagmarken vil stå mot Hister

Og tvinge den store inn i et bur av jern

Når Tysklands barn ikke tar hensyn til loven

Hister nevnes 5 ganger i profetiene til Nostradamus og oversettes og tolkes til Hitler, og er en forutsigelse av 2. verdenskrig. Villdyr er tanks, som krysset elvene som omkranser Tyskland. Hitler ville lukke landene han overtok inne i et jerngrep. Dog vet man jo i ettertid at navnet Hister er et gammelt navn for elven Donau, som sammen med Rhinen dannet den nordøstlige grensen i det Romerske Imperiet. Nostradamus var sterkt inspirert av Romerrikets historie og tenkte nok på de germanske stammene i Nord-Europa.

Hele historien til Nostradamus starter faktisk etter hans første kones død, hvor han også mistet barna sine. Etter flere års arbeid som apoteker og peslege, slo han seg ned i Salon-de-Provence og begynt sin karriere som spåmann. Da han hadde laget en profeti som omhandlet en trussel mot den franske kongefamilie, ble han kalt til slottet og Dronning Katarina av Medici, som istedefor å halshugge ham for majestetsfornærmelse – ba ham om å stille horoskopet til sine barn. I den forbindelse spådde Nostradamus Kong Henrik 2.s død:

Den unge løvinne vil overvinne den gamle

På en slagmark i en enkelt kamp

Hun vil gjennombore hans øyne i deres gylne bur

To sår i ett, så vil han dø en grusom død

Forutsigelsen var forbløffende nøyaktig – Kongen døde vitterlig etter en ridderturnering i 1559, da lansen ble splintret gjennom Kongens gullvisir og gjennomboret øynene og halsen hans. Henrik dødet etter ti dager med grusomme smerter. Både Kongen og hans yngre motstander, hadde en løve i våpenskjoldet sitt. Alt ved spådommen stemte tilsynelatende, og har siden blitt brukt som bevis på Nostradamus`spesielle evner til å se inn i fremtiden. Problemet er bare at akkurat denne spådommen ikke finnes i førsteutgaven av «Profetiene», som kom ut 4 år før kongens død, men først kom på trykk 55 år etter. Men Nostradamus overbeviste enkedronning Katarina, for hun gjorde ham til sin rådgiver, hoffastrolog og hofflege.

planetspositioned

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les mer om utstyret Nostradamus brukte her

Nostradamus ble født i Saint Remy i Provence i Frankrike 14. desember 1503. Han utdannet seg etter hvert til lege ved Universitetet i Montpellier, og tok også utdannelse innenfor diverse språk og i astrologi. Det var som lege han i første rekke praktiserte. Mens han levde var Frankrike herjet av pest, og Nostradamus later til å ha sett det som sin livsoppgave å lindre menneskenes smerter der sykdommen dro frem. For å helbrede de han kunne, reiste han bokstavelig talt rundt etter pesten. Snart her, snart der. En kone og to barn omkom i sykdommen rundt ham, men Nostradamus selv gikk upåvirket av smitten omkring ham. Han ble en framtredende lege ved det franske hoffet, der han i tillegg til å kurere sykdom også satte opp horoskoper; blant annet et for kong Henrik II.

På sine vandringer etter familiens død begynte Nostradamus å få syner. Og da han omsider fikk slått seg ned i Salon de Craux rundt 1550 fikk han også tid til å skrive dem ned. Hans bok Centuries utkom i 1555. Tittelen henspiller på at profetiene er ordnet i firelinjers vers i bolker av hundre. Profetiene vakte oppsikt allerede mens Nostradamus levde, og han var berømt da han døde natt til 2. juli 1566.

 

 

Deler hentet fra Historie 1-2007

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Nostradamus`Profetier

 1. Kjell Kristensen sier:

  Hister skal selvsagt være et antikt navn for Donau – beklager feilen, men fant ingen mulighet for å få rettet etter postingen.

 2. Kjell Kristensen sier:

  Sitat: «Den eneste profetien som faktisk kan ha noe for seg – er profetien om Hitler:

  Dyr ville av sult vil krysse elvene

  Størsteparten av slagmarken vil stå mot Hister

  Og tvinge den store inn i et bur av jern»
  ___________________________________________________

  Det er vel faktisk slik at det finnes et tallrikt antall av bøker og fortolkninger av Nostradamus? Jeg sitter og er litt glad over at jeg er i besittelse av en fullstendig oversatt bok fra orginalutgaven som er en ufortolket bok.

  Ordet Hitler forekommer ikke i hans tekster, derimot navnet «Hister» som faktisk er et oltidsnavn for elven «Rhinen». Dette passer ganske bra med at dyr som er ville av sult vil krysse elven?
  Når man tolker Nostradamus har man lett for å la fantasien løpe litt løpsk, og ikke bruke hans bruksanvisning til forståelsen av profetiene; han skriver at han har skrevet og beregnet sine firelinjede Quatrains (betyr århundrer) fra De Hellige Skrifter (som med vilje er sammenblandet slik at de fremstår som fordunklet) som er fortløpende profetier fra nå (14.mars 1557) til år 3797.
  Disse årstall er kun til bruk for å angi den fortløpende profetitiden! Hans profetitid utgår ikke i dette årstall, men som han selv profeterer om i;

  1.48: (Etter at det er) gått tyve år av Månens styre vil en annen sitte inne med dens/sitt monarki (i) syv tusen år, da så Solen overtar dens trette liv. Da vil min profeti gå i oppfyllelse.
  Nostradamus bruker her den bibelske tidsregningen. Starten på hans tidsregning kan enkelt da forståes ved å bruke et baklengs regnestykke om man finner den ordinære verdenstid i forhold til den bibelske. Her må man sannsynligvis ta i bruk en annen kalender enn den gregorianske for å muliggjøre en omregning?
  Tilbake til Hister (Rhinen) og ville dyr som vil krysse elvene, min bok inneholder i stedet for spekulative tolkninger, heller en index over byer, steder og land, elver osv. som er nevnt.

  5.68: I Donau og Rhinen vil den store Kamel gi seg til å drikke, og han vil ikke mislike det; (De) fra Rôhne (vil) skjelve, og de fra Loire (vil skjelve ennå) kraftigere, og nær ved Alpene vil Hanen ødelegge ham totalt.

  4.68 har en selvforklarende tekst til ordet «Hister» om man søker å finne sammenhengene til ordet ved å bruke en oversettelse fra originaltekstene (dvs Riom utgaven) Min bok stammer fra en oversettelse gjort av et gjenopptrykk av originalen av en universitetslektor i gammefransk (renesansefransk) som Nostradamus bruket;
  På et meget nært sted ikke langt fra Venus, (står) de to største fra Asia og Afrika som man vil si kommer fra Rhinen og Hister. (Det høres) skrik (og) gråt på Malta og den Liguriske kyst.

  En noe fordunklet versjon med tilhørighet av navnet Hister (Histra) har sin plass i 1.40:
  Når den falske trompet foregir sinnsyke, vil Bysanz foreta en lovendring; Histra fra Egypt som vil foreslå at bryter (og utsteder) et lovbud som endrer mynt og finhet.

  Om noen er interessert i å diskutere Nostradamus sine fortløpende og sammenhengende profetier – så gi et livstegn da vel!

 3. Kjell Kristensen sier:

  Kan ikke forstå at første linje i 8.01 skal si noe om noen ny hersker, eller fødselstegn her. Det finnes heller ikke noe anagram for Napoleon her. Hele verset er feil sitert ut fra originalen, riktig oversettelse lyder slik:
  Pau, Nay, Oloron vil være mer ild enn i blod; Den store (vil) svømme i Aude (og) flykte til de pålitelige (?); Borgerne i Agde vil nekte (eller vil nektes) adgang; Pamplona (og) Durance, dem vil holdes innesperret. (siste linje sikter til 8.55: Han vil befinne seg innesperret mellom to floder, men får samlet tønner og fjerdinger for og passere over…) – Dette siktes igjen til 7.46: (Etter at ) de Britiske øyer (er blitt) frie, (har) Vesten Gjenkjent ham passere nedenfra (og) deretter ovenfra… – det gjentas i 8.100: På grunn av den utgytte mengde av tårer, ovenfra, nedenfra, fra det nederste til det høyeste… Dette må da kunne sammenlignes med 1.Kor.1.27-29? (Matt.8.12?)

  Det stemmer dårlig med at det er Napoleon det her menes, da han i sine brev beskriver at profetene hans har en fortløpende sammenheng? og at innholdet er godt sammenblandet. Tror neppe Napoleon var stor nok til å omfatte hele hans verk? Derimot studerte han flittig Kabbala, og jeg tror heller at det sikter mot bibelske profetier. – Joel 3.3 nevner også ild og blod; Jeg setter varsler på himmel og jord, blod, ild og røykskyer… Luk.12.49: Ild er jeg kommet for å kaste på jorden. Hvor gjerne jeg ville at den alt var tent! … 51: Tror dere at jeg er kommet for å gi fred på jorden? Nei, sier jeg dere, ikke fred, men strid….
  Siste strofe i 10.53: (Man) vil kalle ham ild, skjold og hvit vei… De pålitelige i andre verslinje sikter til 4.96: Den eldste søster fra den Britiske øy, blir født 15 år før broren; I det hun ved sitt løfte formidler det sannferdige (det pålitelige) Vil hun følge etter i vektens rike.
  Er enig i at fortolkningene går i hytt og gevær, men det er ikke bare skeptikerne som river forutsigelsene sønder og sammen, men for en stor del av tilhengerne også. I et av brevene sine gjør han det kjent at han i fremtiden ikke vil bli riktig behandlet (her unngår han nok selv så fint ordet ”forstått”)?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s