Klarer Deila å holde kjeft ?

Man kunne jo bli matt av mindre. Ronny Deila – ex-Viking spiller og bare det er godt nok for meg, nå trener for det nærmeste fotball-laget jeg kan henfalle til å kikke på utenom Viking, er i vinden om dagen. Ifølge både ham selv og Jostein Flo er uttalelsene kommet i affekt over dårlige resultater og er «helt ok» ifl. ledelsen i Strømsgodset. Det skal visstnok være en kjempeprestasjon om de klarer å holde seg i eliteserien. Hva slags tullball-snakk er det ? Det kan ikke unnskyldes at det sies i en opphetet situasjon – såpass profesjonelle skal man være når man er eliteserie-trener. Da representerer man ikke bare følelser, spillere og klubb, men har også et ansvar for publikum og betalende tilskuere. En slik kommentar synliggjør det faktum ikke alle betalende tilskuere visste, nemlig hvor dårlig – selv treneren – synes situasjonen er i Strømsgodset. Man kan spørre seg hvordan det hele er blitt slik. Vi har for få midler og for dårligere spillere – er den røde tråden i historien. Javel, visste dere ikke det ifjor ? Kom det som ei bombe etter 2-3 spilte kamper, at dere nå har et kjempeproblem.

I tillegg klarer Deila å synliggjøre det faktum at de selv har innsett de har et problem, og skal jobbe utifra det ? Om hans holdning er slik, burde han holdt det for seg selv. Han skal bygge, motivere, sannsynliggjøre at Godset skal gjøre det bra – tiltross for situasjonen. Da kan det nemlig hende at spillerne får tro på at det kan gå an. Nå går ikke det – det er helt sikkert. Hvordan i all verden kan Deila innbille seg at slike holdninger og uttalelser er bra for spillergruppen, for ledelsen og for investorene ? Om han skal uttale seg, bør han gjøre det profesjonelt. Om dette ikke går, så vær heller stille.

Man skal huske på at investorene har brukt mye penger. Man bør nok også huske på at å rykke ned faktisk betyr noe. Hva med den nye stadion – betyr ikke realiseringen av denne og de kostnadene denne medfører at dere bør få inn inntektene som eliteseriespill medfører ? Hva om dere ikke rykker opp igjen med det samme – klarer dere to år i en lavere divisjon – i think not.

Dette er ikke det klokeste jeg har sett – og slett ikke engang unormalt. Nå må Berntzen, Flo og Deila sette seg sammen, finne ut en kommunikasjonsstrategi som duger. Hva spillerne må tro når ledelsen ikke lenger har tro på at dette nytter – kan man bare tenke seg. Lykke til Godset – jeg er enig med Deila; klarer dere dette med slike holdninger, er det et mirakel.

Drammens Tidende har idag en artikkel hvor Ronny Deila er frempå med å uttale seg om følgende:

Tatt i betraktning de rådende forhold her i Godset så vil jeg påstå at dersom vi beholder plassen så er det rett og slett en sinnssykt god prestasjon. Sikres plassen er det fantastisk, sier Ronny Deila

deila

 Han fortsetter også med å si at nedrykk ikke nødvendigvis er negativt.

Også Jostein Flo har en bemerkelsesverdig kommentar :

Vi i Strømsgodset har vært betraktet som en «snill» klubb i lang tid, og at det aldri skjer noe her. Det at Ronny Deila kommer med noen kraftsalver i et intervju med en eller annen nettavis må vi tåle – såpass takhøyde har vi. Det viser at Ronny ikke gjemmer seg bort, men går ut i krigen, sier SIFs sportssjef Jostein Flo.

Jeg synes det er kjempebra på at det blir reaksjoner på det jeg sier, fordi det at det viser at folk bryr seg om SIF. For meg er det viktig å fortelle om realitetene i klubben – med dårlig økonomi, tynn spillerstall – med veldig mange unge spillere – og at vi etter hvert har fått mange skader. Det er faktisk en bra prestasjon om vi klarer plassen, uttaler Deila.

– Men enkelte reaksjoner går på at det virker som om du og SIF har gitt opp, og at man egentlig nå regner med nedrykk – og at det er ren bonus hvis SIF skulle holde plassen. Er dette heldig?

– Til det vil jeg si at vi skal kjempe med nebb og klør for å redde plassen, men at arbeidsvilkårene ikke er gode. Jeg skal innrømme at jeg sover dårlig om natten, men det er fordi at jeg hater å tape. Vi kan slå alle på en god dag, melder SIF-treneren

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s