Vi får de politikerne vi fortjener !

Så er Statsministeren vår igang, med sin Landsmøte-tale – som tilhengerne nå tolker og vrir på for å finne ut hvilken vei partiet og politikken skal gå. Store visjoner beskrives i samme åndedrag med alt det Jens oppfatter som gjennomført og ordnet iløpet av det siste året. Løfter gis – store løfter sammen med lovnaden om praktisk, jordnær og folkelig politikk. Allianser sammen med fagbevegelsen som gir den riktige kraften i gjennomføringen av sosialdemokratiet. Nå må vi huske på at dette er Landsmøte til et politisk parti, ikke et møte for regjeringen. Men på dette møtet settes mange av de agendaene vi vil merke i politikken i året fremover. Det nærmer seg valg, og det totale budskapet Arbeiderpartiet nå skal fronte og selge til velgerne i Norge, vil bære preg av et godt og oversiktelig helikopter-blikk, samt en politikk som er opptatt av detaljer og mannen i gata.

Jada, AP ber om 4 nye år – gjerne alene enn sammen med de Grønne. Hva har de så utført som er så viktig at de vil oppnå en valgsuksess ? Etter mitt syn har de stått fram i finanskrisen, de har strupet et FRP som nå er helt stille utenom fillesaker som omhandler innvandring, hijab og politiet. De har fått Aker-saken i fangen, men jeg tolker det dithen at dette er en blanding mellom dårlig styrearbeid fra enkeltpersoner på statens vegne og luringer i næringslivet. Dette kan knapt regjering lastes mye for. Dette er en næringslivssak, som jeg neppe tror påvirker valgresultatene i den grad AP og media frykter.

A-laget

Stoltenberg, Støre, Solheim

jens_stoltenberg_2007_04_18

522px-jonas_gahr_stc3b8re_ap_utenriksminister_20051017

800px-erik_solheim_2005-10-17

 

 

 

Markedet kan ikke styre, markedet må styres, sier Jens Stoltenberg om markedskreftene som har forårsaken finanskrisen. Jeg begynner faktisk å bli enig, og finansverdenens grådighet, mangel på rutiner og regelverk – bekrefter dette til det fulle. Vi har ikke fått finanskrisen fordi vi har styrt markedene for lite, men fordi mangelen på regler og retningslinjer, har gjort det mulig å ødelegge markedet. Jeg vil tro Jens har stålkontroll på akkurat dette temaet, vi har nok av både penger og vilje til å komme oss gjennom dette på en god måte. Vi kommer nok også til å lære en masse som vi kan bruke for å forhindre dette i fremtiden. Om Jens har kontroll på hva som foregår internt i regjeringen og blandt sine ministre og statsråder, er vel heller tvilsomt. Om det skulle være nødvendig å ha en slik kontroll, kan man spørre seg om. Jeg stiller mer spørsmål om han velger riktig når han velger sine folk. Se på sakene til Storberget, Saera Khan, Manuela Ramin-Osmundsen, Sylvia Brustad, Øistein Djupedal og Åslaug Haga. Her er det mye grums og dårlig politisk forstand, selvfølgelig kan man aldri vite når man velger sitt lag – men at det skal være så mange saker, så mange hendelser og så mye uforstand i en regjering – spesielt på så kort tid.

C-laget

Haga, Brustad, Osmundsen, Storberget

800px-c385slaug_haga_sp_kommunal-_og_regionalminister_20051017

250px-sylvia_brustad5

ramin_osmundsen_portrett1

799px-storberget_pressefrokost_300309_img02

 

 

 

Nå kommer et nytt valg, nye mennesker skal velges og innsettes i nye verv og stillinger. Akkurat de valgene som nå gjøres, vil være viktige – ikke bare for politikken som skal føres i årene fremover, men også hvordan enkeltsaker kommer til å bli behandlet, forkludret, vanskeligjort og feilbehandlet. Jeg har tro på AP faktisk får en valgssuksess også i det kommende Stortingsvalg, men dette betyr ikke at jeg blir fra meg av glede av den grunn. Egentlig er jeg mer opptatt av hvem som skal inn i de forskjellige vervene og hvordan disse vil håndtere og lære av de feilene som er blitt gjort de siste årene. Det er viktigere enn noengang av vi fremover diskuterer praktisk politikk i langt større grad enn enkeltsaker. For å få til dette, må det da kunne forventes at sakene blir behandlet slik de skal – i henhold til gjeldende regelverk, og godt politisk håndverk. Jeg venter i spenning på hvilken minister eller departement som sprenger den neste bomben. For den kommer, og blir det nok av dem – hjelper det ikke hvor flink Jens egentlig er. Han vil stå alene sammen med super-politikerne Solheim og Støre – og disse alene kan ikke danne noen regjering i årene fremover.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s