Pølsegrill i stua !

Like rundt klokken 17 lørdag ettermiddag ble Oslo brann- og redningsetat varslet om røykutvikling fra en leilighet i en høyblokk på Etterstad i Oslo. Brannvesenet prøvde å oppnå kontakt med personen som kunne befinne seg i leiligheten, uten å lykkes.

 Pølsegrilling i stuen

Dermed rykket de ut med stigebil, for å ta seg inn i leiligheten. Da brannmennene hadde fått opp stigen, og tittet inn gjennom vinduet, fikk de imidlertid se noe som var heller uventet:

 En naken mann satt på stuegulvet og grillet pølser.

 Brannvesenet dunket på vinduet hans for å prøve å få ham til å slippe dem inn, men mannen nektet å åpne vinduet. Selv om dette sikkert er en tragisk sak, ler jeg meg ihjel. Brannmannen titter inn vinduet fra brannstigen sin – 5 meter over bakken, dunker på vinduet og den nakne pølsegrillende mannen titter opp blandt all grillrøyken(sikkert brukt mye tennvæske også – da røyker det jo helt vanvittig) og tenker : » aldri mulig å få den pølsa ferdig eller ?»

Pølsegrilling på stuegulvet er forhåpentligvis ikke vanlig, iallefall ikke i boligblokker.

Noen tips til andre pølsegrillende nordmenn nå når våren kommer:

 

engangsgrill

 Engangsgrill – en hendig liten sak du får kjøpt på alle dagligvarebutikker eller bensinstasjoner – inneholder kull og er dynket i litt tennvæske – skal og bør bare brukes utendørs, da den blir glovarm under. Bør ikke flyttes når den er påtent.

Som du ser på bildet – skal maten ligge på toppen.

Et forbrukstips: tenn grillen først, la den stå en stund, legg så maten på. Ikke i omvendt rekkefølge.

 

 

gassgrill

 

Dette er en ordentlig grill – på bildet en gassgrill. Skal stå ute. Bør tennes med lokket åpent, ellers blir det et fryktelig bråk – avhengig av hvor mye gass som samler seg under lokket før du tenner på.

Igjen: Bør ikke brukes innendørs.

Prinsippene for å få maten varm er litt annerledes. Her kan du legge maten på først, også tenne på – men det er hensiktsmessig å la griller bli litt varm først.

 

Det å lage bål i stua, med kvister og vedkubber, er forsåvidt heller ikke å anbefale. Man får lett svimerker på gulvet, det røyker fælt og blir mye griseri når man skal slukke det hele. Spesielt stygt blir det om man tenner bål på flere plasser rundt omkring i stuen. Svarte brennmerker på gulvet kan bli pent om det er på hele gulvet.

 

gassflaske1

 

Gassflaske – bør iallefall ikke brukes innendørs. Denne må man være forsiktig med. Tips: før du skal bruke den i blokkleiligheten din, hør med naboene om det er greit og inviter til felles-grillfest i stuen.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s