Joint Strike Hacker eller Fighter ?

Dette var vel ikke helt greit. Hva har hackeren gjort – tukla med programvaren som gjør at vinduspusseren går på når du sendt avgårde ei smartbombe ? Eller kanskje maskinen rett og slett ikke ikke fyrer av bomber eller raketter i det hele tatt, gjort om hele saken til et oppvisningsfly ? Usa`s forsvarsdepartement er ikke bekymret – de kan de si – ingen fare for industrispionasje i disse finanskrise-tider. Koster nok trillioner å lage en slik blikk-boks.

fly

Hackere har tatt seg inn i Pentagons datanettverk og stjålet store mengder data om jagerflyet Joint Strike Fighter-flyet. USAs forsvarsdepartement sier det ikke er bekymret.

 

Ifølge The Wall Street Journal har hackerne kopiert flere terabyte med data om jagerflyet, som også Norge vurderer å kjøpe.
En terabyte er 1.000 gigabyte, og store mengder informasjon om jagerflyet er dermed kommet på avveie. Informasjonen kan blant annet brukes til å utvikle effektive våpensystemer til bruk mot flyet, som også er kjent som F-35 Lightning II. Men det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon ville tirsdag ikke innrømme at viktig informasjon er kommet på avveie.
– Jeg er ikke oppmerksom på noen spesielle bekymringer, sa Pentagon-talsmann Bryan Whitman. En talsmann for Lockheed, finansdirektør Bruce Tanner, sier at nyheten om den vellykkede hackingen ikke er riktig. – Vi mener faktisk at Wall Street Journal tok feil i sin framstilling av vellykkede cyberangrep på F-35-programmet. Jeg har ikke hørt om noe sånt, og etter det vi vet har det aldri vært noe brudd på klassifiserte hemmeligheter, sa han under en telefonkonferanse om selskapet inntekter. Han innrømmet imidlertid at selskapet stadig utsettes for hackere som forsøker å trenge inn i systemene.

Ønsker du å lese om Joint Strike Fighter og Joint Strike Fighters eller Sukhoi PAK FA

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s