Alt du ikke visste om en trampoline

stale-hovedbilde-med-caps6Den første moderne trampolinen ble oppfunnet av amerikaneren Georg Nissen i 1936. I 1999 ble denne endel av de Olympiske Leker i både herre- og kvinneklassen. Georg Nissen ble født 1.februar 1914 i Blairstown i Iowa, USA og er en amerikansk turner og oppfinner. I 1934 bygget han og hans trener Larry Griswold prototypen av vinkeljern, lerretseng og gummifjører. Han er også grunnlegger av selve navnet, som stammer fra det spanske ordet Trampolin. Han kom på dette navnet etter å ha vært på turnè i Mexico og Europa med sin nyoppfunne utstyr. Han patenterte aldri sin oppfinnelse og måtte derfor stoppe sin produksjon allerede på 80-tallet, da storproduksjonen overtok. Han er derimot grunderen for Nissen Cup arrangeres for all verdens trampoline-utøvere, og var foregangspersonen for å få denne sporten inn i OL-programmet.

Mer om biografien til Georg P Nissen

 Nå er det rart med denne trampoline-oppfinnelsen. Den bygger definitivt styrke og tretter deg såpass ut at du trenger ikke bruke timesvis for å få god trening. Det er ikke anstrengende rent kondisjonsmessig, men  krever koordinering, balanse og muskler i lår og bein.

Skal du være akrobatisk i tillegg, krever det en kroppslig kontroll, som er få forunt. Kan du det ikke fra før, bør du strengt tatt ikke prøve. Da kan både tomler og andre smådeler av kroppen fort komme ut av ledd eller brekk.

Veslesneipen på 5 år har idag hoppet i vel 3 timer på denne oppfinnelsen – han er god og varm, og sliten – men det er ikke snakk om å stoppe. Av med skoa, på sokkelesten – ganske alene på trampolinene – hopper og danser han – hundrevis av hopp og krumspring.

Det rare er utviklingen går enormt fort. Iløpet av noen timer, gjør han ting han aldri har gjort før. Hoppe på et bein, lande på rumpa, lande på siden – på knærne og ryggen. Han er myk og spenstig, men ikke altfor koordinert ennå.

 jonas-trampolinevar-005

 

 

 

 

 

 

 

 

jonas-trampolinevar-0081

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Alt du ikke visste om en trampoline

  1. predikeren sier:

    Det er utrolig mange tusen volt som lades opp i en trampolinehoppende aktivitet. Så pass på lillegutt når han holder på! Ikke ta for lange hoppeøkter, og lad ut trampolinen mellom hoppeøktene!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s