Home Alone er veldig spesielt

stale-hovedbilde-med-caps1Hjemme alene er spesielt – Jeg og minstesneipen på 5år skal være hjemme alene – 4 dager til ende. Det er ikke ofte vi gjør det. Og dagen tusler avgårde i sitt normale lørdags-tempo, litt ut for å levere mor for avgang til Hemsedal, så litt på shopperen i rene gutte-butikker(Biltema), fikse nye sommerdekk og kikke på fotballturnering og treffe en kamerat. Været er flott, men initativet er liksom litt borte. En snikende tanke om at når mor er borte, er det liksom ikke vits i å gjøre noe – iallefall ikke idag. Rar følelse. Engasjere minstemann som har vært ute, lekt med naboen, spist litt kake både hos naboen og naboen til naboen – han er like sjenert og innesluttet som faren, vil mange si.

Vel inne – det blåser litt, faren overkler sneipen som nok er varmere enn de fleste andre barn på en varm vårdag. 18 grader på gradestokken, klart barnet må være skikkelig kledd. Kan jo hende han kan bli forkjølet og de vil man jo ikke. Sulten a gutten ? Jada, pølse… akkurat det samme svaret jeg får hver eneste gang jeg spør. Litt dårlig samvittighet for dårlige matvaner, gjør at man steiker den sammen med løk. Blir liksom sunnere da ? Eller ? Byggeklosser – var jo innom CC selvfølgelig. I lekebutikken og en liten pakke som er med på å finansiere underskuddet i bedriften Lego(vi burde blitt invitert på julebord i Lego – vi har 2,3 millioner klosser hjemme). Agenter på snøscooter er dagens byggeprosjekt. Sneipen vil gjerne at jeg sitter ved siden av, prater, finner klosser – men bygge – NOT. Det skal han gjøre selv. Påståelig, bestemt og sta – hvem kan han ha det etter ?

Endelig er liksom litt av kvelden begynt å nærme seg, potetgull og drikkyoughurt står på bestillingen. Tom og Jerry, mens jeg gjerne kan sitte sammen med ham. Jeg har sett alle Tom og Jerry minst 14 ganger, så det kan jeg jo…. i noen minutter. Fotball-kamp, Viking banker Molde, dagen er liksom lysere, været er bedre. Kanskje snike en liten pils. Føles rart å ta ei pils også. Kommer det av man ikke er vant til å være hjemme alene, engasjere seg selv. Alt er på stell – huset er ryddet, det er liksom ikke noe å ta seg til og det man burde gjort, vet man jo at man rekker imorgen. Arbeid har jeg med hjem – som vanlig – minst 4-5 timers planlegging etter møte med ledergruppen fredag. Kommer hjem inspirert og motivert, men med masse oppgaver og tanker i hodet. Disse skal kveles idag, kanskje imorgen kveld. Nå er det blogging, litt Twitter og Facebook – lese seg opp litt på fag, VG og diverse aviser – surfe litt i musikken, føre litt over til mobilen – deilig å ha musikk på øret sånn innimellom. Kanskje finne på noe fornuftig ? Selve ordet fornuftig får liksom ikke være i hjernen lengre enn etpar sekunder, før den borte igjen. Alene hjemme. Og jeg må engasjere meg selv. Rart igrunnen – blir sikkert bedre imorgen. Laget liste over alt jeg skal gjøre, enklere da liksom. Så får man iallefall gjort noe.

Ha en fin dag – enten du er alene hjemme eller ikke.

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Home Alone er veldig spesielt

  1. veronica365 sier:

    Herlig herlig!! Welcome to my world!!hvis du trekker fra ungen da.. 🙂 God lørdag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s