Viking gir bort 4000 billetter – blir spillet bedre da ?

stale-hovedbilde-med-capsYdmyke og fullstendig klar over at de har sviktet publikum: Viking ønsker å beklage de pinlige hjemmetapene og gir de med sesongkort 4000 billetter til kampen mot Bodø/Glimt neste helg.

Tja, hvorfor ikke – men skal det nå spilles mer underholdende fotball, eller skal det satses på at kampene vinnes ? Kanskje begge deler er målet. Jeg tror man først og fremst må satse på å høyne kvaliteten såpass at vi iallefall ikke taper på egne feil. Vi kan godt bli rundspilte, da vet vi iallefall at vi trenger forsterkninger. Men direkte feilpasninger, strategiske feil og slurv, kan ikke tillates på dette nivået i den grad som Viking har prestert iår. Hva skal Røsler gjøre fremover ? Jeg håper det blir noen spillemessige og taktiske endringer i lag og spillestil de neste kampene. De 2 siste kampene produserer vi lite sjanser, men fungerer forsåvidt greit bakover. Vi har 2 spisser – enten vi bruker den ene eller den andre – som trenger mer serveringer fra midtbanen og backene. Også trenger vi guts, spirit, innsatsvilje, glød og entusiasme – fra hver eneste spiller. Det er viktig å ikke tro at vi får noe gratis fra antatt dårligere lag. Vi ble overspilt av start, produserte ikke en sjanse mot Lyn og vil komme til å gå på stortap mot lag som Molde, Rosenborg og Tromsø  – om man ikke tar ting alvorlig. Etter mitt syn bør ledelsen i Viking med Røsler i spissen kommunisere hva de vil med denne sesongen. Enten er det en mellomsesong til noe større i 2010, eller så må de konkretisere hva de vil oppnå. Å kommunisere dette utad i pressen og det øvrige fotball-Norge forplikter både spillere og organisasjon.

 Eliteserien

 – Vi vil svært gjerne begeistre, underholde og vinne fotballkamper. Det har vi ikke gjort i det siste. Samtidig ønsker vi å spille for fulle hus, men innser at tidene og våre resultater gjør det vanskelig, forklarer Viking-trener Uwe Rösler overfor Aftenbladet. Interessen for Vikings kamper har stupt i takt med lagets resultater. Selv om publikumstallet mot Fredrikstad ble oppgitt til 11.374, var det ikke vanskelig å se at det reelle var langt lavere. Viking fortsetter nemlig å inkludere alle de 9200 som har kjøpt sesongkort i tilskuertallene. Uansett har ikke tribunene vært så glisne siden fellesferieoppgjøret mot HamKam i juli 2006. Og når det er budsjettert med løssalg av billetter for 700.000 kroner (3500 billetter til en snittpris på 200 kroner) i hver hjemmekamp, står klubben også i fare for å gå på en økonomisk smell.

For å vise at de tar signalene på alvor, deler Viking ut 4000 gratisbilletter til neste helgs hjemmekamp mot Bodø/Glimt. Billettene gis til sesongkortinnehaverne.

 – En full stadion gjør noe med hele atmosfæren, spillerne, klubben og publikum. Det ligger helt klart en form for beklagelse og erkjennelse av at vi ikke har levert godt nok i dette, sier sportsdirektør Egil Østenstad. 

– Formålet er at de som får billetter skal gi dem videre til venner og kjente. Uwe Rösler, mange av spillerne og jeg vil dele dem ut på stadion tirsdag ettermiddag. Det blir første mann til mølla, legger Østenstad til. 

– Er dere ikke litt redde for å gi bort billetter gratis. Minner det om en fallitterklæring? 

– Dette er en gave til de med sesongkort, og vi er opptatt av at stadionet skal være fullt. Det er selvfølgelig ønskelig at alle betaler full pris for billettene, men nå må vi tilpasse oss situasjonen. Vi har nok vært litt bortskjemte, og ser at det er tøffere å fylle tribunene nå enn tidligere, svarer Østenstad. 

fillo

 

Etter hjemmetapene for Start og Fredrikstad, har heller ikke Uwe Rösler problemer med å framstå ydmyk – og be om en ny sjanse. Og publikums hjelp til å vinne.

 – Er dette en måte å si unnskyld til fansen på?

 – Selvfølgelig. Hadde vi vunnet våre tre hjemmekamper, hadde vi ikke gjort dette. Men nedgangen i publikumstallet har fått varsellampene til å lyse hos oss. Vi ønsker ikke være passive i forhold til det, men vise ydmykhet og ligge i forkant, understreker Viking-treneren. 

– Når vi verken har prestert eller underholdt slik vi ønsker, skulle det bare mangle at vi ikke gir noe tilbake til de mest trofaste tilskuerne våre, legger kaptein Børre Steenslid til.

 

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s