Tør noen stemme Krf ?

Jeg er så lei gammeldagse holdninger og fordommer. Jeg har lest meg litt av Bloggen til Krf`s landsmøte og sett på uttalelser som beskriver at flere landsstyre-delegater i går gikk  opp på talestolen og omtalte den nye ekteskapsloven som «unaturlig, et hån og trakassering av Gud. Jeg leser også om tilhengere som betrakter homofile aktiviteter som synd, og at mennesker med homofil legning skal sidestilles i forhold til øvrige borgere.

Fra Henrik Asheim Det er ingen bombe at KrF er imot ekteskapsloven. Jeg er dypt uenig med dem, og det er betryggende å tenke på at et eventuelt forslag i Stortinget om å reversere loven, ville hatt omtrent like store sjanser som en snøball i helvete. Hadde debatten handlet om loven i seg selv, ville det heller ikke være verdt å ofre noen tanke i det hele tatt.

Men innleggene som kom, avslørte noe annet enn motstand mot en lov som likestiller homofilt og heterofilt samliv. Kritikken var først og fremst rettet mot homofile, og at de var en hån av skaperverket etc. Dette er selvsagt holdninger som hører steinalderen til, og mange av oss hadde nok trodd at partiledelsen raskt ville tatt ordet, og bedt delegatene snakke om loven, ikke angripe mennesker. Men det gjorde de ikke.

Mens skjeldsordene haglet fra talerstolen satt Høybråten og co musestille. Til slutt måtte et sentralstyremedlem i KrfU gjøre jobben partiledelsen skulle ha gjort, og tok avstand fra ordbruken. Først da vippet også Knut Arild Hareide opp den bærbare PCen sin, og skrev et lite blogginnlegg om at han var uenig med flertallet i salen.

Selvmordsraten blant unge homofile er skyhøy i forhold til hetrofil ungdom. Mye av det kan spores tilbake til den typen uttalelser som kom fra KrF sitt landsmøte denne helgen. Et parti med regjeringsambisjoner i Norge anno 2009, bør holde seg for gode for å føre en slik debatt.

Torsdag sa Dagfinn Høybråten at han følte seg sikker på at Høyre kom til velge KrF fremfor FrP i en fremtidig borgerlig regjering. Personlig har lysten til det falt betraktelig etter å ha sett og hørt debatten på KrF sitt landsmøte.

Jeg begriper ikke at det er mulig – for et parti med det navnet og de ambisjonene, å tillate sånne holdninger. Kristenfolket liker ikke homofile, og de skal heller ikke tillate at det pågår en økende forståelse i samfunnet for at mennesker er forskjellige. At menneskene (og velgerne) faktisk har et ønske om å øke sin forståelse for forskjellene i samfunnet. De kristne grunnverdier handler om toleranse og nestekjærlighet til andre mennesker. I tillegg er det slik at selv om boka(Bibelen) forfekter 2000 år gamle fordommer, så bør det være mulig å tenke nytt her. Det skal neppe leses bokstavlig, om det i det hele tatt skal leses. For meg virker bokstavlig lesning av bibelens ordlyd, fullstendig meningsløst.

hc3b8ybraten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KrF har nå laget en enkel test som gjør det mulig for folk å avgjøre om de har fått for mye å drikke.

Testen vil stå bak på ølflaskene og være gratis tilgjengelig på utesteder.

 

Først var det(og det har vært mye rart både før og etter) diskusjon om kirken skulle ha kvinnelige prester, så kom diskusjonen om homofile prester, så spørsmålet om å vie homofile mennesker som ønsker å gifte seg. Det vil jo ingen ende ta, at man med sin religiøse overbevisning i bakhånd – skal kunne stå på krav og holdninger som rammer andre mennesker. 

 – ja i det hele tatt tror jeg det er viktig å forstå – ikke minst for kristen-«fundamentalistene» i Krf – at det pågår en prosess i samfunnet – hvor de holdningene dere har idag, vil bli lagt døde og maktesløse sett i tidens perspektiv. Rett og slett fordi det ikke er akseptabelt å behandle mennesker på den måten.

I forbindelse med Krf Landmøte bør de lage en presentasjon som viser Kardemommen-loven. «Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill» og forsøke å få denne inn i partiprogrammet som en ledesnor for partiets medlemmer og tilhengere. – At uansett hva man mener – selv med bibelens bokstavlige lesning – IKKE SKAL PLAGE ANDRE !.

På den måten tror jeg de kristne grunnverdiene(og de er det få som kan si seg uenig i) vil akseptere mye flere forskjeller enn de gjør idag.

 

kardemommeloven3

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s