Kreftbehandling eller brennenesle-suppe ?

Det blogges mye på nettet om denne saken. Om en sak hvor foreldre og barn er blitt lurt til å tro at gammel-indiansk medisinmann-medisin er bedre enn moderne kreftbehandling. Hadde det nå enda vært slik at all informasjon var blitt gitt og vurdert av disse menneskene helt objektivt, så kunne de jo forsåvidt tatt en avgjørelse på saken. Men Daniel ønsker å leve, utfordringen er at han tror at han kan overleve ved å droppe kreftbehandlingen. Ifølge legene vil han da dø.

Og hva gjør man så ? Man overstyrer via rettsapparatet. Og det er ikke her diskusjonen går på nettet. De fleste synes man bør gripe inn i dette tilfellet, heldigvis. Det som diskuteres er hva i all verden man skal gjøre med «heksedoktorene», «medisinmennene» og lurendreierne som ber vanlige mennesker droppe anerkjent moderne kreftbehandling til fordel for noe man ikke vet om virker. Konsekvensene blir som i denne saken.

 

(VG Nett) Foreldrenen ville at kreftsyke Daniel Hauser (13) skulle få naturmedisin istedet for cellegift, men dommeren satte ned foten.

daniel

 

 

 

13-åringen fra Minnesota har fått Hodgkins lymfom, en type lymfekreft som reagerer godt på behandling. Med cellegift har Daniel Hauser 90 prosent sjanse for å overleve, ifølge legene.

Men uten?

– Da er det så å si sikkert at han kommer til å dø, sier doktor Bruce Bostrom, som diagnostiserte gutten, ifølge nyhetsbyrået AP.

Naturmedisin

Foreldrene til gutten, Colleen og Anthony Hauser, er tilhengere av Nemenhah Band. Den religiøse gruppen tror på naturlige medisiner, inspirert av nord-amerikanske indianere.

– Dette handler om en 13-årings rett til ikke å bli utsatt for angrep mot sin egen kropp, sier familiens advokat Calvin Johnson.

Foreldrene hevder at 13-åringen også er overbevist om at naturmedisin og ernæringstilskudd vil ta knekken på kreften.

Sluttet etter én behandling

Daniel fikk diagnosen i januar, og legene anbefalte straks cellegift. Han fikk én behandling, før foreldrene ombestemte seg.

Da saken var oppe for retten tidligere denne uken, sa moren at sønnen ble deprimert og syk etter cellegiftbehandlingen.

– Min sønn er ikke helsemessig fare, sa moren fra vitneboksen.

Hun fortalte også at sønnen er en medisinmann, og at han selv forstår at det finnes «sunnere» metoder for å bli frisk.

Må få behandling

Dommer John Rodenberg i Brown County District Court kom fredag kveld med en kjennelse i saken, der han slår fast at 13-åringen må få behandling.

– Daniel Hauser er at barn som trenger beskyttelse, skriver han i kjennelsen, ifølge AP.

Dommeren krever at det tas nye røntgenbilder av gutten, for å fastslå om kreften har spredd seg. Dersom dette er tilfelle, må han få cellegift.

– Daniel tror ikke han på det nåværende tidspunkt er syk. Faktum er at han nå er svært syk, skriver dommeren i kjennelsen.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s