Skattefradrag for ubleket toalettpapir ?

Satt SVs finanspolitiske talsmann Heikki Holmås seg ned en dag denne uken og lurte på hvordan havner jeg i avisen, får omtalt litt finanskrise-stoff og samtidig forsøker å opptre litt finanspolitisk ?

Det skulle ikke forundre meg i det hele tatt. Foreslår nå skattelette for de som velger fastrente-lån ?

Javel.. det er jo slik at om bankene tilbyr fastrente-lån, har de en tro på at rentenivået vil falle lavere enn det du har bundet renten på. Jo større forskjell, jo mer penger tjener banken. Når vi så i tillegg vet at over tid, vil alltid flytende rente være rimeligere enn fastrentelån, er det jo slik at den sikkerheten man oppnår ved å binde renten, nødvendigvis må koste noe. Får du som binder fastrenten en sikkerhet, kan du være trygg på at de som låner ut penger påtar seg en usikkerhet. Som koster penger.

Også skal du få skattelette for forskjellen mellom flytende og fast rente ?

Så staten skal altså gi en pengegevinst gjennom økt skattelette, for at bankene skal få tjent mer penger ?

Er det ikke enklere å bare gi dem pengene ? Hvordan vil dette påvirke boligmarkedet, er vanskelig å si. Kjøp av flere boliger, vil øke prisene. Velger folk fastrentelån, vil de låne mer eller mindre penger da ? Jeg vil tro mer, så lenge rentenivået er som idag. Om 3-5 eller 10 år er fastrenteperioden over, hva skjer da med de som har lånt mer til en fastrente ? Vil dette i det hele tatt skje, at bankene bommer slik at rentenivået da er vesentlig høyere enn man bandt renten til i starten ?

Det som iallefall er helt sikkert, at unge Heikki nok at tenkt ut dette på frokostbordet. SV-utspill i samme klasse som det pleier.

Som en kommentar under DN.no:

Hva blir det neste ? Fradrag for bruk av ubleket toalettpapir. Ikke rart Norge har «lav» ledighet. Nesten alle sitter jo i offentlige stillinger og «administrerer» noe.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s