17. mai er over for denne gang

Hurra for 17.mai – dagen da alle skal pyntes og ut på de evigvarende tradisjonsbundne aktivitetene som gjør at vi får vondt i beina, vondt i hodet og er mer stresset enn  på andre dager. Den beste delen av dagen,  er når alt er unnagjort, bunad og dress hengt opp på kleshengeren, tærne har fått fri fra trange bunadssko og et litt trangere magemål enn man kunne huske fra ifjor, får endelig fred fra stramme belter og knapper.  I Lier hadde vi ifjor snøsludd – iår var det bare sol og masse varmegrader.

Bilde 145 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I pølsekøen på Egge Skole kom veslesneipens økonomiske forståelse for en dag. Etter å ha ervervet over 300 kroner fra bestemor, tante, onkel, tante Veronica og sin mor og far, – sto han etter lang kø endelig først i køen med en pengelapp i hånden(lapper er ikke egentlig mer verdt enn gullpenger, men man tager hva man haver) – bestilte 1 jordbæris, kikket på pappaen sin og spurte » kan ikke du betale denne ?».

På mitt spørmål om hvorfor jeg skulle betale, kom svaret » det er bedre du betaler denne, så kan jeg spare mine penger til å kjøpe en stor pakke lego for » . Det er en logikk man ikke kan motsi. Pappaen betalte isen – og pengene ble puttet på sparebørsen når 17. mai var over. Sparingen har vist seg å virke særdeles bra – sparegrisen sprettes egentlig aldri, men han skjønner at det å hjelpe sin mor i hagen, samt å holde seg inne med pappaen – gjør at han kan erverve seg en stor lego-pakke rimelig mye oftere enn selve utviklingen på oppsparte midler. Og på sikt er det ikke mye som gir mer penger, enn å bruke andres. Sånn er det bare.

Bilde 148

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tradisjonene hvor vi bor er at vi går en togtur fra barnehagen på Meren til Sjåstad Kirke – ikke lange biten, max 20 25 minutter avhengig av hvor dårlig tid musikk-korpset har. En fin tur. Noen besøker kirka, andre – blandt annet sånne som oss, får skyss hjem til frokost hos svigermor. Deretter følger nytt tog på Egge, hvor det hele ender opp på Egge Skole – med utlodning, is, brus, leker – ja, det vanlige som er på alle andre skoler i landet. Her kan man leke – og det er det hele 17. mai egentlig dreier seg om. Treffe andre, slå av den ene praten i året med de fleste, mat og kaffe og idag strålende solskinn.  Idag så vi en marihøne – måtte jo ta bilde av en sånn. Hverken sneipen eller pappaen skjønner ikke helt vitsen med disse dyrene, men bilde tok vi allikevel.

Bilde 094

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagen ble avsluttet i 2 tiden – ikke noe bytur iår. Arbeidsdag imorgen. Litt grilling i solen, avslapning på sofaen og en konstatering av at 17. mai i 2009 gikk riktig så greit.

Sneipen er fornøyd – i skrivende stund ligger han med bena opp og hodet ned og ser på tegnefilm på TV. Ikke en lyd, bare lader batteriene og slapper av .

Ha en fortsatt fin 17. mai

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt. Bokmerk permalenken.

3 svar til 17. mai er over for denne gang

 1. sunde sier:

  Det ble litt middagsgrilling – du er satt opp på neste grill-sak. Og da er det bare å komme.

 2. veronica365 sier:

  DAG!!

 3. veronica365 sier:

  Du sa du ikke skulle grille du!!! 🙂 takk for en hyggelig da!
  Ønsker meg en blogg om det å bli gammel-takk! 🙂 -som i «stein-gammal!»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s