Brustad: Du har glemt å sende penger til Kongsberg !

Statsminister Jens Stoltenberg og næringsminister Sylvia Brustad har flere ganger hevdet at statens oppkjøp i Aker Solutions er med å sikre arbeidsplasser i Norge.

Nææ ? Er det virkelig sant, er vi blitt lurte da gitt ? Nå ble jeg overrasket du. De fleste av oss har skjønt at Staten er en mindre aksjonær enn Kjell Inge Røkke i det meste som omtales. Så tjukke i huet er vi ikke at vi går på sånne politiker-fraser. Nå kommer Andersen på banen, mannen som i sin tid klarte det kunststykket å inngå en avtale med Kjell Inge Røkke og Co. som glemte å ta med en hel masse vesentligheter som kunne vært greit å hatt i avtaleverket idag. Men neida, magefølelsen til Andersen var så god at dette bare måtte bli en god avtale det.

Tidligere næringsminister Dag Terje Andersen innrømmer dog at statens aksjonæravtale har sin begrensning.

dag terje andersen

 

 

 

 

 

– Det er ingenting i aksjonæravtalen som hindrer Kjell Inge Røkke i å flytte virksomheter til utlandet eller permittere folk i Norge. Vi kan på ingen måte hindre at Røkke flytter selskaper eller administrasjon til Kypros eller et annet skatteparadis i utlandet, sier Andersen til E24.

Man skal ikke håpe at Røkke flytter alt et annet sted, bare for å peke nese til udugelige politikere – men man tenker tanken. Folkevalgte mennesker med bakgrunn som sauebønder, lastebilsjåfører og lærer, som skal blande seg med skarpsnodde advokator, forretningsfolk og rådgivere med høy kompetanse innen sitt fagfelt – det er nødt for å bli bra det ! Helt klart. Jeg begriper ikke at Staten kan dra til seg samme kompetansen når de skal gjøre forretninger. Tenke seg å ha mennesker i et styre, som ikke engang får med seg hva som foregår ? Huff da, stygg med Berit nå kanskje – men sånt får man tåle med slike posisjoner. 

 Røkke-rival FMC Kongsberg Subsea AS ser ut til å klare seg minst like godt som Røkke-selskapene, selv uten Statens inngripen og interesse. Men allikevel tenker jeg – her er det bare å sette Sylvia på saken. Hun er fremdeles litt små-sint på Aker, men det hindrer henne neppe i å inngå nye avtaler. Jeg foreslår at hun bare tar med penger til Kongsberg, legger dem igjen i Næringsparken i store nok containere – og ber FMC sende en signert aksjonæravtale i posten. Det spiller ingen rolle hvor mye staten skal eie, bestemme eller mene – det er opptil FMC. Jeg er rimelig sikker på at FMC ville tenkt seg om 2 ganger før de tar imot.

 

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s