Madeleine og Therese

Madeleine og Therese

Noen saker slutter aldri å dukke opp i mediene. Og det blir aldri fred før disse barna blir funnet og eventuelle gjerningsmenn tatt. Det er såvidt forskjellige saker, og de har 20 års mellomrom i historikk. Allikevel facinerer sakene såpass, at de aldri går i glemmeboken. Og godt er det. De ansvarlige skal tas, uavhengig av tid og midler. På sikt kommer nok sannheten for en dag.

Det som er så synd, er at det kokes suppe på en spiker. Og det skjønner jeg godt opprører familiene. For å selge ei bok, er det etisk forkastelig å sette fram påstander man ikke har belegg for. Iallefall i slike saker hvor pårørende er så sterkt involvert.

Thomas Quick er et skole-eksempel på hva som gjør at disse sakene blir så vanskelige. Han tilstår, for så å trekke tilbake det han har sagt før. For igjen å komme banen nå, med nye tilståelser. Om Quick ikke har gjort dette, finnes det en morder som idag går fri. Skremmende tanke. Therese forsvant fra Fjell i Drammen. Et tankekors.

Madeleine forsvant fra et feriested i Portugal, ikke ulikt de fleste andre feriesteder som årlig besøkes av helt vanlige mennesker. Går det virkelig mennesker luskende rundt i gatene på jakt etter barn ? Om spekulasjonene er riktige, ser det slik ut. Er vi for naive til å skjønne at dette faktisk kan skje oss selv ? Jeg håper forsvinningen ikke har skjedd slik det fremstilles, og at det samfunnet vi lever i ikke er så farlig og truende som det kan se ut som.

I Madeleine-saken hevdes det nå at en tidligere pedofil-dømt mann er i politiets søkelys. Det etterlyses også en ukjent mann – som er observert av flere vitner. 

Ett av de tre nye vitnene skal ha observert en mann utenfor McCann-familiens leilighet i feriebyen Praia da Luz i Portugal.

– Jeg tok tak i min datters hånd, og dro henne mot meg. Av en eller annen grunn gjorde mannen meg urolig, sier den engelske kvinnen ifølge Sky News.

Det andre vitnet, en 12 år gammel jente fra Praia da Luz, skal ha observert en mann som så opp mot leilighetens balkong. Hennes beskrivelse hjalp politiet til å tegne et bilde av mannen.

Det tredje vitnet, en engelsk turist, skal ha sett en mann som oppførte seg merkelig i nærheten av leiligheten.

15286599

 

 

 

 

 

 

 

 

Etterforskere som jobber for McCann-familien, hevder at 64 år gamle Raymond Hewlett bodde i Tavira, bare én time fra Praia da Luz – feriestedet der Madeleine McCann forsvant i mai 2007.

– Vi kjenner til Raymond Hewlett og opplysningene som er fremsatt, sier Clarence Mitchell, talsmann for Madeleines foreldre Kate og Gerry McCann, til Daily Mirror.

– Etterforskerne som leter etter Madeleine, undersøker nå tilfellet Hewlett og de nye opplysningene. Hewlett er interessant for vår etterforskning, men jeg kan ikke kommentere detaljer ut over dette.

Hewlett er dømt tre ganger for kidnapping og mishandling av unge jenter. Han er også etterlyst av britisk og irsk politi i forbindelse med flere andre overgrepssaker, som strekker seg nesten 30 år tilbake i tid.

I Therese-saken dukker det nå opp en svensk bok på markedet, som hevder at Therese slett ikke er død, men lever i Pakistan og har flere barn. Hun ble – ifølge boken som kommer om Thomas Quick – bortført av sin pakistanske far i 1988.

1243072767741_362

 

 

 

 

 

 

 Svensson har blant annet hentet frem gamle politiavhør, og i ett av de tidligste avhørene av Thereses mor sier han at hun sa at pakistanere hadde bortført henne.

 

I boken hevder Quick at han ikke har begått noen av drapene han er dømt for, selv om han tidligere har tilstått å ha tatt livet av en rekke mennesker.

Moren protesterer

– Det er usant. Det løgn! Nå blir jeg forbanna, sier moren da Nettavisen  konfronterer henne med innholdet i boken, som kommer ut neste uke.

Hun forteller til Nettavisen at hun har vært i kontakt med Svensson i forbindelse med boka, og at hun har bedt ham rette opp de feilaktige opplysningene.

– Og så gjør han det ikke. Dette er å tråkke på folk. Jeg kan gå til sak mot ham. Dette kommer jeg til å ta videre, sier Johannessen.
Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Madeleine og Therese

  1. Arne Nakim sier:

    Jeg er redd vi aldri blir ferdige med disse sakene – dessverre. Det må være en voldsom belasning for familiene når det stadig kastes fram nye teorier. Det er godt at Thereses mor avviser påstanden i boka, og blir sint. Alternativet ville være nytt håp og ny fortvilelse.
    Men, dessverre igjen, det er alltid noen som ser muligheter til å tjene penger på slike tragedier, enten med bok eller film. Og journalistene kaster seg som vanlig på alle typer spekulasjoner. Det er vel kanskje de som burde besinne seg først for da faller «markedet» for de andre bort etter hvert.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s