Nede på Stasjonen i Lier

Nede på Stasjonen i Lier – konsert med Steff Nevers.

Vi møtte opp iår igjen vi. Til utendørs-konsert på stasjonen i Lierbyen. Innrammet med store gjerder og gulkledde vakter, som om  det var den amerikanske ambassaden som hadde fest. Men det var det jo ikke, kan du si. I sin iver etter å gjøre hele konserten kontantløs, hadde en luring funnet på at et «bonge»-byråkrati kunne vært en super-løsning. Det var det ikke. Veldig mye kø tiltross for relativt lite folk. Bonger for drikke, bonger for mat. Ingen penger. Men faktisk rimelig, når man ser stort på det. kr. 250,- i inngang + bonger.

Under telt i regnværet, god temperatur i starten og litt dårlig lyd. Iallefall til Steff Nevers kom. Da ble det system i sysakene du. Stemming av gitar, lydsjekk – og absolutt ingenting overlatt til tilfeldighetene. Og det er jo kjempeforskjell på Nevers og de lokale garasjebandene. Jeg stusset mest på at de som spiller ikke ser an sitt publikum på en bedre måte. Instrumentale bråkete rockelåter for gamle folk som egentlig vil ha litt country, litt rock(men da bare låter vi kjenner), litt dansing og mest øl, blir litt  anstrengende når det har gått noen timer. Det nytter ikke  å spille nylaget rock for et sånt publikum.

Vel, øl ble det – masse kjente folk, et greit arrangement som blir bedre år for år. Neste år blir det sikkert kjempeartig. Men arrangøren bør bestemme seg for hva de vil. Vil de trekke folk, bør de ha navn som Never og lignende. Skal de skape en arena for den lokale musikkkulturen i Lier i tillegg, blir det fort hverken fugl eller fisk.

 Å kjøre begge deler, blir egentlig urettferdig for de unge nye musikerne – da publikum faktisk ikke er interessert. Men det er bare min mening. Steff Nevers er flink. Countrypreget rock  a la Garth Brooks toner med bøy på hatten og spisse sko med innover-hæl.

Hvem spilte og skal spille idag:  Steff Nevers, A Saucerful of Secrets(tribute to Pink Floyd) Middlewood, Rykte, Aina Negaard Nilsen m/band, Remme Brothers Band, Human Tales, Joakim Tinderholt.

Samt 3 flotte band fra Lier Rockeverksted, De aller nyeste Gitarkameratene, World Service og Scotch&Whiskey

Neste års strålende solskinn, blir dette bra greier. Kunne man få lokket Eidvågen i tillegg – kan dette bli riktig godt.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Nede på Stasjonen i Lier

 1. Robban sier:

  Takk for et seriøst inlegg som garantert inspirerer de ca 25 frivillige under festivalen til å bli ennå bedre til neste år.
  Takk til Joakim Tinderholt express for drivende god blues. Og Remme Brothers Band drar igjen masse folk til stasjonen.
  Cato Kristiansen er guds gave til oss jord boere For en vannvittig vokalist » eller enkelt fortalt DRITTBRA. snakka litt med gutta etter konserten og det er ny plate på gang .denne slippes i august !!!! jeg gleder meg
  Når det gjelder rockepresten Eidsvåg så ???????? han kan opplevesunder lierdagene på bygdetunet
  vi ses neste år !!!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s