Verdens mest leste blogg

Verdens mest leste blogger
En 23-åring fra Beijing slår gadget-guiden Gizmodo og millioner av andre bloggerDen kinesiske filmstjerna Xu Jinglei startet en weblogg for ett år siden. Siste uke fant hun seg selv øverst på Technorati-rankingen, en anerkjente liste over blogglesing.
– Jeg forventet ikke at det skulle bli såpass populært. Jeg startet egentlig bare å reklamere for filmene mine. Men den enorme oppmerksomheten har inspirert meg til å fortsette med skriving, sier hun til China Daily.

Ifølge Teknocrati fikk Xu 50 millioner visninger, og er per i dag lenket til over 23.000 websider.

Xus blogg ble en umiddelbar suksess. I fjor i oktober startet hun et eget skrivenettsted med tanke på å omtale filmprosjektene sine. Men China Mobile, verdens største teleselskap, plukket opp bloggen og lenket den til en kampanje for ringelyder.

Åpen stil

Da tok det 112 dager før bloggen hadde rundet 10 millioner besøk, som er en rekord. Siden har hun oppdatert bloggen hver dag med minst et innlegg. Men til China Daily sier hun at to-tre innlegg per dag er målet.

Tusenvis av fans kommenterer innleggene hver dag. Xu roses for sin relativt åpne stil, der hun skriver om sine følelser og tanker.

Et søk på Baidu.com viser at det er røfflig 16 millioner bloggere på kinesisk, med i totalt 38 millioner webblogger. Xu Jinglei var en av de første kjendisene som ble invitert av portalen Sina å starte en weblog.

Bloggen til Xu er på kinesisk.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Verdens mest leste blogg

  1. sunde sier:

    Takker for tanken, men ja jeg tror nok det. Fått kikket gjennom noen oversatte versjoner og det er klart at kineserne har et annet språksett vi har – de skriver om følelser, men på en mer nøytral måte. Men de «føler» seg ihjel der borte også.. 🙂

  2. Tvilende sier:

    Tja, er egentlig denne bloggen til Xu noe særlig mer populær enn din, Ståle? Med en blogg på kinesisk og et par milliarder kinesene er vel ikke noen millioner besøk noe mer en forventet?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s