Hårek den Hardbalne og livsinnstilling

når forandring ikke fryder

Fra boka til Per Anders Nordengen om Hårek, tegneseriefiguren. Som har en livsinnstilling flere bør tenke på selv. Hårek har en knallhard jobb som kriger og Viking og det stilles store krav til ham både på jobb og på hjemmebane. Likevel har han en smittende positiv innfallsvinkel til alt som skjer, og har gir ikke opp uansett.

Som et eksempel kan vi se når han henger sammen med kameraten i et fangehull. De henger etter armene i kjettinger bundet til veggen, og kameraten spør: «Trur du det er viktig å vera positiv i alle situasjoner ?»

«Eg veit ikkje,» svarer Hårek – «men eg har ikkje fått strekt ut ryggen så godt på årevis»

Språket, innstillingen og historiene vi velger, skaper mye av det livet vi lever. Hvordan vi vil ha det, og hvordan vi vil bli oppfattet, bestemmer vi i stor grad selv. Hårek er flink til å la språk skape virkelighet, ogdet er ikke sjelden han ved hjelp av språket snur negative situasjoner til det motsatte.

«Kva synest du seidmann ?», sa han ved en anledning til legen etter en helseundersøkelse. Han får et deprimerende svar, for legen sier: «Du har ein kropp som ein 25-årig brunbjørn». Kona hans venter spent når han kommer hjem, og hun spør «Hva sa seidmannen ?».

Hårek lar språk skape god virkelighet og sier: Han sa eg har ein kropp som ein 25-åring»!

Jeg har møtt flere arbeidstakere som midt i tøffe tider på jobben har sagt at » egentlig er jeg positiv og motivert, men nå gidder jeg ikke være det fordi det er så mye omstilling og endring her». Motivasjon og livsglede er det dypest sett noe du kan velge eller al være å hente fram i deg selv. For det handler om deg, dine valg og hvilken innstilling du ønsker å la livet være preget av.

Haarek1

 

 

 

 

 

Stripene om det øldrikkende matvraket av en viking er lest av rundt 240 millioner mennesker i over 1900 aviser verden over. Nå er han klar for filmen.

SCAN0033

 

 

 

 

– Det betyr alt for meg at jeg klarer å holde liv i Hårek for de kommende generasjoner. Tanken på han spaserer ut av stripene og inn på det store lerretet er nesten for mye, sier Chris Browne ifølge filmbladet Empire. Han er sønnen til Dik Browne som skapte den nordiske vikingen på 70-tallet.

Haarek_1

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s