Tanker og hjertesukk

Renta synker, boligprisene øker, Oslo Børs stiger, finanskrisen fortsetter, arbeidsledigheten stiger, NAV ser ingen ende på rotet.

I USA forsvinner det tusenvis av arbeidsplasser ved av GM går konkurs. De får ikke hjulene til å gå rundt lenger – rart det egentlig: Når kostnadene er for høye, antall ansatte for mange, de selger biler som er dyrere i pris, drift, vedlikehold – veier 2 tonn mer enn alle andre biler og slipper ut dobbel så mye eksos.

Meningsmålene til de forskjellige partiene spriker i alle retninger – ene dagen er SV opp, neste dag ned. Redaktøren i DT har faktisk forsøkt å forklare årsaken, nemlig at resultatene kan være enkeltmålinger eller over tid.  Det ser faktisk ut som om ting holder seg stabilt der de pleier å være. Slåsskampen om regjeringsmakten står mellom Siv og Jens – de andre fillepartiene er egentlig bare med for å få det til å virke litt mer demokratisk enn i USA.

Forståseg-påerne er på banen igjen. Har vært rolig lenge nå. Litt sånn stabil krise kan man gjerne si. Nå smeller det på børsene – optimismen rår igjen. Så  kommer de …

 «hei, brems litt i svingen, olemann!»

Så enkelt er det ikke, sier den profilerte finansmannen  – «korreksjoner kan komme. Vær ikke optimistisk. I min glasskule(den jeg har stående på kontorpulten) står det klinkende klart at kanskje om atte hvis atte ting går opp, – ja, så kan det hende at det om atte hvis atte ting også kanskje kan gå ned ?! 

ja, tenker jeg.. for all del vær ikke optimistisk. Det meste pleier jo å gå til helsika allikevel !! Kunne vel egentlig tenkt meg at pr-kåtheten til visse finansmennesker vek noe, at journalistene ikke nødvendigvis trenger å formidle enhver forklaring disse menneskene kommer med og til slutt at vi som lesere også får lov å SLIPPE mer nonsens.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s