Lierdagene 2009

Lierdagene 2009
Noen timer i solen med masse mennesker, tivoli og boder. Matsalg, grilling, pølser, taler og musikkorps i skjønn harmoni. Orientalske og arabiske innsalg på matsiden, i tillegg standardpølsen med ketchup og sennep. Valgflesk fra de fleste partiene, boksalg fra biblioteket og massevis av boder med juggel, plastikk og annet skrap. Litt håndarbeid, rosemalte saker og strikkede strømper.
Arrangørene må berømmes – det er stor logistikk som ligger til grunn for et slikt arrangement. Mye skal gå av stabelen iløpet av helgen. Nå er det samling rundt Postgirobygget som startet spillingen idet vi takket for oss.
Vesle-agenten har fått fritt spillerom i tivoli idag  – rundt 12 turer totalt med tok, bil, fly, kopper og lodder. Han så rimelig fornøyd ut og det var ingen problemer å avslutte når turene endelig var brukt opp.
Innbakte orientalske reker og grillspyd som spises på en solfylt plen i Lierbyen i juni – er faktisk ganske greit.
Skal man se på noe, er det noe merkverdige og spennende  som ligger i å arbeide på et omreisende tivoli. Og her handler det ikke om hvilket som helst tivoli, må vite. Axel Andreasson startet sitt tivoli i 1928. Før det reiste han rundt på markeder med sine foreldre og solgt grønnsaker og egg som ble produsert hjemme på gården. Han var en foretningsmann og syntes barna også kunne ha det litt gøy på markedet og kjøpte dermed sin første karusell.

axel_oldpic

(Axel (høyre) sammen med Brazil Jack(venstre)

Det gikk bra for Axel og tivoliet vokste etterhvert med flere attraktioner.I dag har Axels tivoli et hundretalls karuseller og er Skandinavias største abulerende tivoli.

1970 overtok sønnen Leif bedriften. I dag er det 3. generation Tony og 4. generation Jimmy som leder bedriften. Axels Tivoli tar nå flere oppdrag hver uke og besøker et hundretalls plasser i Skandinavia. Blant annet de fleste av de største festivaler og markeder.

Axels Tivoli er skandinavias største ambulerende tivoli med flere ambulerende avdelinger, samt at vi ligger fast i Malmø Folkets Park hele sesongen.

 

 

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Lierdagene 2009

  1. Kate sier:

    Dette blir skikkelig bra! Skal vist bli en av de beste Lierdagene vi har hatt! Skal selv en tur i dag, se på Postgirobygget og kikke litt 🙂 Ha en flott helg 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s