Ny lov i Norge: Fast leggetid innen kl. 23.00 på hverdager

Jeg liker søndager. De gir mulighet for tanker man ellers i uken ikke har mulighet for å bearbeide. Man får nok dette til på mandager også, om man tar seg tid. Men det gjør jeg ikke. På søndager kan man skumme aviser. Jeg har fått et gratis-abonnement på Dagsavisen, og leser gårsdagens VG og Dagblad, samt Drammens Tidende. I tillegg skummer jeg nettutgaven av Stavanger Aftenblad og Aftenposten. Myser litt på Klassekampen, liksom for å få litt innblikk på andre siden av verden. For det er Klassekampen. De mener nesten det motsatte av de fleste andre – alltid. Forfriskende, men meningene er ofte så «far off» at man ler mer enn man lærer.

Mest naive idag ?

Idag leser jeg om Abid Q. Raja som mener det man kan forvente av ham, at politikere må kreve mer av innvandrere enn hva som gjøres idag.

– Innvandrere som vil bli statsborgere må forplikte se til den norske grunnloven. Klarer man ikke å stå med hånda på hjertet og sverge troskap til grunnloven, da er man ikke verdt et norsk statsborgerskap, sier Raja til Dagbladet.

I tillegg kunne Abid tenke seg en slags statsborger-seremoni lik slike de har i USA – med hånden på brystet og alt for Norge.  Så tenker jeg – er ikke dette fryktelig naivt å tro at dette endrer noe ? Grunnloven skal man forholde seg. Om man ikke gjør det, skal man bli straffet. Hvorfor skal det være grunn til å tro at Grunnloven blir fulgt på en bedre måte, om innvandrere må sverge troskap under en seremoni ?

Stakkars Biskopen ?

Også leser jeg om avgående biskop Ernst Baasland som var supervellykket biskop og professor. Nå er han personlig konkurs, har en sønn som snart dømmes for bedrageri og har trukket seg fra sitt embete. I dag blir han feiret i Stavanger domkirke. På kirkens bakrom går debatten om biskopens høye profil og storslagne avskjed.

–Jeg ser ikke helt behovet for en så pompøs avgang midt oppe i dette, sier dekan på Teologisk fakultet i Oslo, Trygve Wyller.

Her er det ikke vanskelig å si seg uenig. Biskopen visste hva som foregikk i hans sønn`s storslagne svindel, – at det er tragisk kan ingen komme fra, men at det skilles mellom biskop-embete og hans rolle i sins sønns virke de siste årene, er vanskelig å forstå. Det er klart biskopen er en likandes kar. Men nå skal han gå av og det kan kanskje foregå i stillhet – av respekt for de som faktisk er blitt svindlet i denne saken.

Noe helt annet…Sommerlåter !

Våre svenske venner i gruppen «Style» har tydeligvis en stor fanskare her i Norge, og med låten «Dover Calais» toppet de fjorårets sommerhit-ønsker. Sjekk denne låten ! Den er gjennomgående fullstendig svensk – både i lyd, hår og sommer. Fantastisk bra !

Cola er farlig i stooooore mengder !

Ifølge BBC og dagens VG har forskerne undersøkt personer som drikker svært store colamengder og sett en sammenheng med såkalt hypokalemi. I praksis betyr dette at man har for lavt kaliumnivå i blodet. Forskerne har blant annet trukket frem eksempler på en australsk mann som drakk mellom fire og ti liter brus om dagen, og som trengte øyeblikkelig hjelp etter å ha blitt lammet i lungeregionen som følge av kaliummangel.

Han ble frisk etter at han sluttet å drikke cola.

Jeg skjønner jo at mennesker som drikker opptil 10 liter Cola om dagen, får problemer. Det får man kanskje om man faktisk drikker både melk, vann, juice eller øl. Problemer blir det uansett når man overdriver. Mannen sluttet og da ble han bedre – så rart !

Reduserte skjenketider…?

Ja, hvorfor ikke ? Sette en grense for når vi skal slutte å servere alkohol til voksne mennesker. Fordi noen slåss for mye og volden øker. Det de drikker mellom kl. 02.00 og 03.00 er livsfarlig. Det er da man blir full, av de siste 2 drinkene eller den siste pilsen ? Man kan jo lage regler og lover for alt mulig. Det er bare fantasien som stopper oss. Jeg har noen gode forslag til regler som kan sendes til høring i Stortinget:

1. Fast leggetid – alle skal være i seng i Kongeriket Norge i ukedagene før kl. 23.00 og i helgedagene før kl. 01.00.(natt til mandag kl. 22.00). Da skrus strømmen av i alle hjem og det opprettes et eget » Et stille Norge» – kontrollorgan som har til oppgave å sørge for å kontrollere at alle har lagt seg før overnevnte tider.

2. TV, Nett og Radio timen – Alle i Kongeriket Norge får kun tildelt 1,5 time pr. døgn hvor de selv kan velge mellom å se på TV, være på Nettet(her er egne begrensninger) eller Radio.  Tidspunktene er valgfrie, men må utføres fra kl. 16.00 og kl. 11.00(leggetid). Ikke oppbrukt tid, kan ikke overføres til andre dager. Overnevnte kontroll-organ «Et stille Norge» står også for denne kontrollen. Ved bruk av nettet, kan kun bestemte nettsider brukes. Det er full sensur når det gjelder porno, all idrett utover fotball, samt facebook og Twitter(kontaktskapende i for stor grad)

3. Alkohol – Siden skjenketidene nå settes fra kl. 03.00 til kl. 02.00 – er det også innført skjenke-tak. Såkalte «skjenkebonger» kan hentes på NAV hver fredag mellom kl. 14.00 – 15.00. Det tildeles 10 bonger pr. familie pr. helg som fritt kan brukes til øl, vin eller brennevin. Det er ikke mulig å få kjøpt noe alkohol utover dette. Bongene kan kun brukes på angitte dager, og har ingen verdi utover disse datoene.

 

 

Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Ny lov i Norge: Fast leggetid innen kl. 23.00 på hverdager

 1. Jakob Haavik sier:

  Jeg ser hvorfor du vil styre søvntider og skape et stille norge..
  jeg har nettop hatt en travel helg, der jeg har hjelpt til med å få arangement til å komme i boks. jeg har vert på studie foredrag, jeg har vert på øving for å forberede meg til konsert. jeg har spilt konsert. noe som igjenn har påvirket nattesøvnen min denne helgen. men jeg vet at det går helt fint med to netter med kaotisk lite søvn, så lenge det ikke kolliderer med søvn syklusen der jeg må vekke meg fra tyngste søvnen. MEN da MÅ eg få en god søndag til mandags søvn.

  så søndag kveld kommer, jeg legger meg tidelig som i at jeg sovner en plass mellom 2000 og 2030 tiden. men det som er problemet for meg er at når klokken blir 2400, så hører jeg en kraftig stemme på andre siden av veggen, av en ung gutt som spiller dataspill med venner. se føre deg den læreren du hadde på gymnas med den mest kraftige stemmen, der at han stod rett ved siden av deg og snakket til deg som om du var 100 meter vekke fra han.

  siden jeg vet at søvnmangel 3 netter på rad (mindre en 6 timer pr natt, helst 7-8 timer) vil redusere hjernens evne til å kunne fokusere med ca 15%, begynner jeg å spørre meg selv; har jeg rett på en stillhet til å sove etter 2300!?
  for min egen psykiske del så har jeg det. men jeg vet ikke om der er noen lover for dette..
  jeg ser godheten i å hjelpe folk med å legge seg, med å skru av strømmen, men burde ikke folk få lov til å vise sin godvilje med å foreksempel jobbe natten for å få tilberedt en sene for en forestilling? eller burde ikke bakeren få lov til å bake fra klokken 1 om natten?
  jeg mener at folk burde ha lov til å gjøre det dem vil om natten, så lenge det ikke forstyrrer nattesøvnen til andre,
  så er det ens eget problem at man laster opp skuldrene med unødvendig stressmoment, med for lite søvn.

  om jeg skal kjempe for en lov angående søvn, så skal det vere at man skal ha rett på stillheten man trenger, og rett på riktige forhold, for å få en søvn med max restaurering av kroppen, og max avslapping, den tiden man sover.

  det jeg sier med det, er at om jeg vil forberede fokuset mit for en mandag, med å sove ut skikkelig, så skal der ikke vere noe hybelkamerat på andre siden av veggen som vekker deg med å bruke sin «innestemme» når du har behov for å sove (den grad at klokken er xx xx mye) der at folk flest som har jobb/skole om morningen vil logisk sett begynne å roe seg for å legge seg. jeg mener at 2300 burde vere det absolutt siste tidspunktet man må kunne ha rett på ro til stillhet.

 2. Jan Idar sier:

  Angående nye skjenketider, tror jeg skjønner poenget ditt. Betyr egentlig ikke så mye om man stenger 04:00, 03:00, 02:00 etc. Det som betyr noe er hvor grensen går for staten når det gjelder å ha styring over enkeltindividenes frihet til å velge. Det er litt som med fartsgrensene i Norge, nå kjører man store kampanjer om hvor mye det hjelper å sette ned farten når det gjelder ulykker. Og man reduserere og reduserer fartsgrensen og innfører prikkbelastninger uten at det hjelper i det hele tatt. I Sverige satser man heller på tiltak som toplanskryss, hinder mellom myke og harde trafikkanter, deling av kjørretninger med fysisk sperre og rekkverk langs veier der det fører til mindre skade å treffe rekkverket enn å kjøre utfor (tiltakene reduserer antall dødsulykker med 90%). Resultatet er at Sverige er det landet i Europa som ligger på andre plass når det gjelder antall dødsulykker pr 100000 mennesker i trafikken ( bare slått av Malta). Det hjelper å tenke nytt istedenfor å dure frem som man har gjort de siste 30-40-50 årene. Her i Norge er tydligvis alltid løsningene for politikerene å begrense valgfriheten og ikke se på hva som skal til for å løse årsaken til problemene.

 3. Jeg er på linje med SundeBlogg. Det er mye som er skadelig og gjemmer man seg langt inne på et kontor bak forskningrapporter og gjerne en velbrukt Bibel, er det utrolig hva man kan pønske ut en regel for, en regel som det knapt kan argumenteres med ikke er i menneskehetens beste interesse! Men lager vi regler for alt og fratar mennesket alt ansvar, er jeg sikker på en ting, det går på dunken ganske raskt!

 4. Sondre Olsen sier:

  Synes det var flott med nye skjenkeregler! Vi sparer mange liv i året på det. Frihet for enkeltmennesket er bra, men ikke når den går utover andre menneskers frihet. Folk blir ikke kastet ut fra utestedene – de mister en time med alkoholservering. Man dør ikke av det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s