Atomkrig ?

Nord-Korea truer nå med å bruke atomvåpen i en angrepskrig, dersom de blir provosert.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press kom nord-koreanske myndigheter med denne trusselen tirsdag.

Korean Central News Agency oppgis som kilde for opplysningene.

I kommentaren omtales etter alt å dømme for første gang Nord-Koreas atom-arsenal som offensivt, ifølge nyhetsbyrået AP.

– Vår kjernefysiske avskrekking vil være et sterkt defensivt middel, så vel som et nådeløst middel i et gjengjeldelsesangrep mot dem som skader landets verdighet og suverenitet – selv det minste, heter det i kommentaren fra nyhetsbyrået. Les mer her

nkorea001_687376i

Hva skjer egentlig om Nord-Korea bruker atomvåpen ?

Man kan spekulere i hva USA ønsker å gjøre – for det er nemlig de som kommer til å måtte gjøre noe. Beskyttelse av verdier og allierte vil fremprovosere en reaksjon fra USA, kanskje til og med Russland. Eller Kina. Det kommer litt an på hvem som blir mest provosert.

Avfyres atomvåpen mot uskyldige i Sør-Korea, må verden reagere. Da vil vi få en situasjon som verden sjelden har sett maken til. Sannsynligheten for at slikt skjer, er nok liten – men USA store styrker blir nødt til å reagere. Invasjon? Bruk av atomvåpen mot Nord-Korea ? Konsekvensene kan bli mange.

Om man blander Kina oppi en slik konflikt, aner man ikke konsekvensene. Hvordan reaksjonen blir kan neppe forutsies med god margin, men man vil neppe at det kommer til konfrontasjon mellom de største nasjonene i denne konflikten.

Jeg synes tanken er skremmende. Førstegangs-bruk av slike våpen åpner for gjentakelser. Og de scenarioene man da ser for seg, kan få kolossale konsekvenser. Slipper Nord-Korea unna med slikt ? Aldri i livet. Vil det være dumme nok til å forsøke ? I så tilfelle er jeg sikker på at verdensopinionen vil slå nådeløst tilbake. Nord-Korea kan føres enda lengre tilbake til steinalderen, om dette skulle bli resultatet.

Hva kan man gjøre ? Er det mulig å avsette ledelsen i Nord-Korea og erstatte det med et demokratisk styresett ? Ja, klart man kan det – men ikke uten stor samstemthet blandt nasjonene og ikke minst støtte av de som står utenfor NATO.

nordkorea_raketter_726657i

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Aktuelt og merket med , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Atomkrig ?

  1. Nok en kald krig er altså i gang mellom øst og vest. Men jeg syntes egentlig at det var mindre skremmende med den forrige enn med denne!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s